Comfortfood,  Vlees

Burger met radicchio en boschampignons

Hier gaan we dan, het allereerste nieuwe receptje van het jaar. Joehoe! En het wordt meteen iets extra yummy: Een sappige hamburger met radicchio (je weet wel, die rode ietwat bittere salade) en zoute boschampignons. Als kers op de taart? Deze heerlijke saus die ik vond bij Delhaize. Een chipotle saus made for meat. Echt een super lekker sausje voor op je burgers. Helemaal goedgekeurd.

We combineren vandaag een bittere radicchiosalade met de saus en zoute boschampignons. Heerlijk!

Benodigdheden, voor 2 personen:

250 g varkensrundsgehakt (gekruid)

2 burgerbroodjes

40 g gemengde boschampignons

scheutje sojasaus

2 schelletjes Emmentaler

handje versnipperde radicchio

Chipotle BBQ saus

peper, tijm

Bereiding:

Vorm twee burgers van het gehakt. Bak ze vervolgens aan in boter. Korst ze aan op hoog vuur en laat ze verder garen op laag vuur. Verhit een klontje boter in een andere pan en doe er de boschampignons bij. Voeg na enkele minuten een scheutje sojasaus toe en kruid met peper en tijm. Laat op laag vuur wat verder bakken. Leg een schelletje kaas op elke burger zodat deze de tijd krijgen om te smelten.

Zet de broodjes 5 minuten in de oven. Neem er de radicchio en de chipotle bbq saus bij.

Smeer een royale hoeveelheid van de saus op het burger broodje en leg daarop een handje radicchio. Vervolg met de burger met de gesmolten kaas op en eindig met flink wat van de champignons. Eindig met extra saus en de bovenkant van het broodje.

Comfortfood, I love it!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *