Comfortfood,  Pasta,  Vlees

Eenpanspasta met kip en paprika

Hoe handig is een ‘one pot pasta’, zoals deze eenpanspasta met kip en paprika. Alles gaat gewoon in één grote pan en amper een kwartier later is je eten klaar. Love it!

Er zijn honderd-en-één eenpanspasta gerechten, maar ik besloot om voor een combinatie van paprika, kip en cajun kruiden te gaan. Een smaakbommetje met een subtiele pikante nasmaak. Zo een gerechtje dat echt super goed gesmaakt heeft en hier nog veel op tafel zal komen.

Waarom? Wel, in de eerste plaats omdat het heel lekker is, maar ook omdat het heel gemakkelijk is om te maken, super snel klaar is en je er maar één pan voor nodig hebt. Het resultaat? Een smeuïge pasta boordevol smaak die het hele gezin zal bekoren!

Benodigdheden, voor 2 personen:

250 g kipfilet

1 rode paprika

1/2 gele paprika

2 el cajun kruiden

500 ml kipbouillon

400 g tomatenblokjes (1 blik)

150 ml volle room

220 g penne

70 g geraspte parmezaan

3 el peterselie, versnipperd

peper, zout

olijfolie

Bereiding:

Snijd de kip en paprika’s in reepjes. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak de kip er goudbruin in aan. Voeg vervolgens de paprika toe en roer om. Kruid met peper, zout en de cajunkruiden. Bak een drietal minuten en voeg dan de bouillon, room en tomatenblokjes toe. Vul het blik van de tomatenblokjes tot de helft met water, schud een beetje om de resten los te maken en giet ook in de pan.

Breng aan de kook en voeg de pasta toe. Zet het vuur middelhoog en laat 10 minuten pruttelen of tot je pasta al dente is (zie tips). Zet de deksel half op de pan en roer af en toe.

Voeg als laatste de parmezaan en peterselie toe en meng. Kruid af met peper en serveer.

Tips:

  • Pasta: Gebruik een korte pasta met een gaartijd van rond de 10 minuten.
  • Je kan look en ui toevoegen indien gewenst. Voeg de ui toe als eerste, dan de kip en de look wanneer de ui glazig is. In de mengeling voor cajun kruiden zit vaak al look-en uipoeder en aangezien ik het graag simpel en snel houd in de keuken, vind ik look en ui zeker geen must. De pasta zal hoe dan ook een smaakbommetje zijn!
  • Deze pasta is het lekkerst en smeuïgst als je hem meteen op eet. Wil je hem toch graag op voorhand maken. Voeg dan wat extra bouillon of room toe wanneer je de pasta opwarmt.
  • Bewaren: Leftovers zijn nog mega lekker de dag nadien. Je kan de pasta tot twee dagen later nog opeten.

Smakelijk,

Laurence

Pasta pasta pasta! Het beste van het beste. Neem zeker eens een kijkje bij één van mijn favoriete snelle pasta’s, namelijk deze macaroni met scampi en broccoli of deze snelle pasta met geroosterde groentjes. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Eenpanspasta met kip en paprika

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, smaakvolle eenpanspasta met kip en paprika. De krachtige cajunkruiden zorgen voor een lekker, subtiel pikant geheel. Een gemak om te maken en zo lekker!
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Cajun
Porties 2 personen

Equipment

  • Grote pan met hoge randen en deksel

Ingrediënten
  

  • 250 g kipfilet in reepjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1/2 gele paprika in reepjes
  • 2 el cajunkruiden
  • 500 ml kipbouillon
  • 150 ml volle room
  • 400 g tomatenblokjes 1 blik
  • 220 g penne
  • 70 g parmezaan geraspt
  • 3 el peterselie versnipperd
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan met hoge randen. Korst er de kip in aan.
  • Doe vervolgens de paprikareepjes in de pan. Kruid stevig met peper en zout en voeg de cajunkruiden toe. Roerbak 3 minuten.
  • Giet de bouillon, room en tomatenblokjes bij de kip en groentjes. Spoel het tomatenblik uit (vul het blik tot aan de helft met water en schud lichtjes) en voeg dit water ook toe aan de pan.
  • Breng aan de kook en voeg de pasta toe. Zet het vuur middelhoog en het deksel half op de pan. Laat 10 minuten koken of totdat je pasta al dente is.
  • Voeg de parmezaan en peterselie toe, meng en haal van het vuur.
  • Kruid af met peper en serveer!
Trefwoord Eenpansgerecht, Kip, Paprika, Pasta

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept