Fruit,  Muffins & Gebakjes,  Snacks

Havermoutrepen met appelmoes

Easy peasy lemon squeezy deze havermoutrepen met appelmoes. Ze bevatten maar 6 ingrediënten, vragen weinig handelingen, je moet niet veel dingen vuil maken en ze zijn echt top! Een hit voor jong en oud, dit gebakje.

Waarom? Omdat ze door jong en oud gemaakt kunnen worden en omdat iedereen, en ik bedoel dan ook echt iedereen, dit gebakje lust. Een boterachtige korst met een laagje appelmoes en een topping van een heerlijke kruidige crumble. Wie zegt daar nu nee tegen? YUM!

Zijn jullie klaar om aan de slag te gaan? Ik alvast wel. Komt ie!

Benodigdheden, voor 12 havermoutrepen:

Voor het deeg:

200 g boter

200 g bruine suiker

240 g patisseriebloem

1,5 tl kaneel

80 g havervlokken

Voor de vulling:

400 g appelmoes (naar keuze)

1-2 tl kaneel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160°C. Leg een vel bakpapier in een rechthoekige vorm van ongeveer 22×30 cm (zie tips).

Doe de boter, bruine suiker en bloem in de foodprocessor en mix tot een dik boterachtig deeg. Voeg vervolgens de kaneel en havervlokken toe en mix opnieuw.

Verdeel het deeg in twee en druk één deel in de bodem van de bakvorm tot een dikke korst.

Meng de appelmoes met de kaneel en giet het volledig over de korst. Verdeel gelijkmatig.

Verkruimel het tweede deel van het deeg met je handen en verdeel het over de appelmoes.

Bak 40-45 minuten of totdat je crumble er mooi goudbruin uit ziet. Laat volledig afkoelen en een uurtje opstijven in de koelkast en snijd in repen.

Tips:

  • Bakvorm: Een ovenschaal of vierkanten vorm van ongeveer 24×24 cm werkt ook.
  • Kruiden: We gebruiken enkel kaneel in dit gebak, maar voel je vrij om kruiden zoals gember, kardemom en nootmuskaat toe te voegen.
  • Bewaren: Dit gebakje blijft een drietal dagen goed in de koelkast. Je kan het ook perfect invriezen in een afgesloten zakje. Zo blijft het een twee- tot drietal maanden goed.

Veel bakplezier!

Laurence

Hoe lekker is crumble?! Ik kan er zelf niet genoeg van krijgen en raad dan ook aan om eens een kijkje te nemen bij deze yummy rabarber crumble taart, deze heerlijke perenmuffins met crumble of deze havermoutcrumble met framboos. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Havermoutrepen met appelmoes

As Cooked By Ginger
Lekkere, boterachtige havermoutrepen met een vulling van appelmoes en een lekkere topping van crumble. Kruidig en heerlijk!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 1 uur
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 10 personen

Equipment

  • Foodprocessor of blender
  • Oven
  • Vierkanten of rechthoekige bakvorm

Ingrediënten
  

Voor het deeg

  • 200 g boter
  • 200 g bruine suiker
  • 240 g patisseriebloem
  • 1,5 tl kaneel
  • 80 g havervlokken

Voor de vulling

  • 400 g appelmoes naar keuze
  • 1-2 tl kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Vet je bakvorm in of leg er een stuk bakpapier in.
  • Doe de boter, bruine suiker en bloem in de foodprocessor en mix tot een dik, boterachtig deeg.
  • Voeg de kaneel en havervlokken toe en mix opnieuw.
  • Druk de helft van het deeg op de bodem van de bakvorm en vorm een dikke korst.
  • Meng de appelmoes met de kaneel en giet over de korst. Verdeel gelijkmatig.
  • Verkruimel de tweede helft van het deeg en strooi over de appelmoes.
  • Bak 40-45 minuten of totdat je crumble-laag er goudbruin uitziet. Laat volledig afkoelen, laat vervolgens een uurtje opstijven in de koelkast en snijd in repen. Smakelijk!
Trefwoord Appelmoes, Crumble, Havermout

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept