Comfortfood,  Pasta,  Vis

Macaroni met scampi en broccoli

Als je het woord ‘macaroni’ hoort, zijn wij Belgen geprogrammeerd om instant ‘met ham en kaas’ er achteraan te denken. Macaroni met ham en kaas, het is een toppertje, maar deze leuke pastavorm verdient meer smaakcombinaties als je het mij vraagt, zoals deze macaroni met scampi en broccoli.

Soubry heeft een korte macaroni in het Al Dente gamma, deze is iets smaller en kleiner dan gewone macaroni. Ik heb deze altijd in huis omdat ik hem lekker vind om in groentesoep te doen en het is een ideale pasta om te gebruiken voor de kindjes. Niet enkel voor macaroni met ham en kaas maar voor veel verschillende gerechtjes, zoals deze macaroni met scampi en broccoli in een heerlijk roomsausje met curry.

Dit gerechtje:
  • Is gemakkelijk om te maken
  • Bevat weinig ingrediënten
  • Is super snel klaar
  • Is lekker voor het ganse gezin
  • Is romig, smeuïg en lekker

Zal ik jullie laten zien hoe je het maakt? Komt ie!

Benodigdheden, voor 2 personen:

230 g macaroni

1/2 broccoli

16 scampi’s

1 tl paprikapoeder

1 tl currypoeder

250 ml room

peper, zout

olijfolie

Bereiding:

Breng water aan de kook, snijd de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar. Haal ze met de schuimspaan uit het water en voeg vervolgens de macaroni eraan toe. Kook zoals aangegeven op de verpakking.

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan, voeg er het paprika- en currypoeder aan toe en meng het door de olijfolie. Bak er de scampi’s in aan, die je ontdooid en ontdarmd hebt. Kruid met peper en zout. Als de scampi’s bijna gaar zijn, doe je de broccoli in de pan. Twee minuten later zet je het vuur middellaag en mag je de room erbij gieten.

Meng alles goed onder elkaar en voeg dan de pasta toe aan de saus. Meng en kruid eventueel bij met peper en zout.

Schep de pasta in diepe borden en serveer.

Tips:

  • Op vlak van smaak is dit een super kidsproof gerechtje. Vind je kind de scampi’s toch iets te intimiderend, dan raad ik aan de scampi’s in bvb 4 stukjes te snijden vooraleer je ze begint te bakken. Hierdoor lijkt het voor hen op kleine stukjes vlees of vis, zoals ze het vaker gewoon zijn om te eten. Zo lukt het hier alvast prima!
  • Je kan van dit gerecht gemakkelijk een ovenschotel maken door alles in een ovenschotel te doen, kaas erover te strooien (bv Emmentaler) en nog een kwartiertje in de oven te zetten. Kook je pasta dan zeker niet te ver door.

Hmm, top gerechtje, al zeg ik het zelf!

Smakelijk,

Laurence

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Zin in meer easy peasy pastagerechtjes? Bekijk dan zeker het recept van deze snelle pasta met geroosterde groentjes of deze spirelli met spinazie, feta en kurkuma.

Macaroni met scampi en broccoli

As Cooked By Ginger
Een heerlijke macaroni met scampi en broccoli. De curry-roomsaus maakt dit gerechtje helemaal af. Gemakkelijk, snel én kidsproof!
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 230 g macaroni
  • 1/2 broccoli in roosjes
  • 16 scampi's ontdooid, ontdarmd en gepeld
  • 250 ml room
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl currypoeder
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Breng water aan de kook en kook er de broccoliroosjes beetgaar in (zo'n 4-5 minuten). Haal ze eruit met een schuimspaan en voeg de macaroni toe aan het water. Kook al dente zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en voeg er het paprika- en currypoeder aan toe. Meng en bak de scampi's erin aan.
  • Als de scampi's bijna gaar zijn, mag de broccoli erbij. Bak twee minuten, zet het vuur lager en voeg de room toe. Kruid stevig met peper en zout.
  • Voeg de pasta toe aan de saus en meng. Dien op.
Trefwoord Broccoli, Macaroni, Scampi

35 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept