Quinoa chicken chili
Een stevige chili, zoals deze quinoa chicken chili, dat kan toch zo enorm troostend werken, vinden jullie ook niet? Echt troostvoer, of zoals we het ook wel noemen: Comfortfood. Ik ben sowieso helemaal te vinden voor bowlfood en daarmee bedoel ik: Eten dat je in één kom kan doen en gewoon lekker met een vork alleen kan opeten. Oké, dat is niet volgens de regels en ja, het is beter en beleefder om met mes en vork te eten en braaf aan tafel te zitten terwijl je dit doet. Maar geef toe, als je eens een avondje voor jezelf hebt en je een wokje maakt of een lekkere romige pasta of een chili met rijst en je kan vervolgens in de zetel ploffen met enkel een vork en je favoriete serie in de aanslag, dan zijn we toch evenveel waard als 20 gelukkige mensen samen, niet?
Ik vind het alvast geweldig en met dit gerecht kan je precies zo’n avond als hierboven beschreven, hebben. Alles in één kom, je vork in de aanslag en smullen maar!
Psst, ook helemaal fan van bowlfood? Dan heb ik buiten deze quinoa chicken chili nog deze lekkere macaroni met scampi en broccoli voor je. Al zal deze rode curry met kip je ook wel kunnen bekoren, gok ik. Hier gaan we!
Benodigdheden, voor 2 grote eters:
2 kipfilets (400g)
1 blik tomatenblokjes
1 blik zwarte bonen (240g = uitgelekt gewicht)
1 blik maïs (150g =uitgelekt gewicht)
600 ml groentebouillon
2 tl komijn, 2 tl currypoeder, 1 tl chilipoeder, 1 el paprikapoeder
150 g quinoa
peper, zout
Afwerking: nachos, avocado, zure room, geraspte kaas, kerstomaten
Bereiding:
Neem er alvast je grootste pot bij en zet deze op het vuur. Verhit een flinke scheut olijfolie in de pot. Voeg de bonen en maïs toe (zie tips) en alle kruiden. Roerbak kort en voeg dan de tomatenblokjes toe. Spoel het blik uit en giet dit water er ook bij. Laat enkele minuten aanstoven en voeg dan de bouillon toe. Snijd de kipfilets in twee of drie stukken en doe ze in de pot. Spoel de quinoa af en voeg deze ook toe aan de pot. Kruid het geheel stevig met peper en zout.
Breng het geheel aan de kook, meng en zet het vuur dan middellaag. Laat zo ongeveer 40 minuten pruttelen. Haal vervolgens de kip eruit en scheur deze in reepjes, voeg terug toe aan de pot. Houd het geheel warm totdat het etenstijd is. Hoe langer het trekt, hoe lekkerder.
Neem twee mooie kommen, schep er de lekkere quinoa-chili in en werk af met enkele nachos, blokjes avocado, een eetlepel zure room, kerstomaat en eventueel wat kaas. Super lekker!
Tips:
- Je kan ook met verse tomaten werken, gebruik dan 3 grote tomaten.
- Spoel de bonen goed af vooraleer je ze toevoegt en laat de maïs even uitlekken.
- Qua kruiden moet je bekijken hoe pikant je het wilt. 1 tl chilipoeder is een richtlijn en het is ook afhankelijk van hoe spicy je poeder is. Je kan altijd meer of minder toevoegen, naar smaak.
- De portie is relatief groot voor 2 personen, maar het is de volgende dag nog zoooo lekker dat ik de hoeveelheden niet heb aangepast. Super lekker koud als lunch met wat tortillachips erbij maar ook opnieuw opgewarmd, is het nog altijd heerlijk.
Enjoy!
Laurence
Benieuwd naar mijn kookavonturen en naar wat ik nog zo allemaal uitspook met lekker eten? Volg me dan zeker op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Quinoa chicken chili
Ingrediënten
Voor de quinoa chicken chili
- 400 g kipfilet
- 400 g tomatenblokjes (1 blik)
- 240 g zwarte bonen (=uitgelekt gewicht) uitgelekt & afgespoeld
- 150 g maïs (=uitgelekt gewicht) uitgelekt
- 600 ml groentebouillon
- 150 g quinoa afgespoeld
- 2 tl komijn
- 2 tl currypoeder
- 1 tl chilipoeder hoeveelheid aan te passen naar smaak
- 1 el paprikapoeder
- peper, zout
Voor de afwerking
- 1 avocado in schijfjes
- 2 handjes nachos
- 2 el zure room
- 2 handjes geraspte kaas bvb cheddar
- 6 tal kerstomaten in blokjes
Instructies
- Neem er een grote kookpot bij en verhit er een scheutje olijfolie in. Voeg de zwarte bonen en maïs toe en alle kruiden.
- Meng en voeg de tomatenblokjes toe. Spoel het blik uit en voeg dit vocht ook toe aan de pot. Meng en laat enkele minuten aanstoven.
- Giet de bouillon erbij en ook de kip en de quinoa. Breng aan de kook en laat dan 40 minuten op middelmatig vuur pruttelen.
- Haal de kip vervolgens uit de pot en strek hem in reepjes. Doe deze terug in de pot.
- Alles zou nu één smeuïg geheel moeten zijn. Meng en verdeel over de borden.
- Werk af met de avocado, nachos, zure room, kaas en kerstomaten.
8 Comments
laraslittlebliss
Ziet er écht lekker uit!!!
Pingback:
Helen
Hallo,
Het ziet er super lekker uit! Maar is het pikant met de kruiden? Ik zou ze er eventueel gewoon uitlaten maar ben dan bang dat het iets aan de smaak doet…
Alvast bedankt voor de info!
Groetjes!
As Cooked By Ginger
Hoi!
Het is zeker niet te pikant, maar je kan altijd de chili eruit laten of maar een klein snufje toevoegen.
De rest van de kruiden zou ik er zeker wel in doen, anders gaat het flauw zijn 🙂
Groetjes,
Laurence
Axelle
Super lekker receptje! De avocado en nacho’s maken het helemaal af. Een blijvertje hier!
As Cooked By Ginger
Super leuk om te horen!!
Bedankt voor je leuke reactie 🙂
Pingback:
Pingback: