Quinoa chicken chili
As Cooked By Ginger
Een heerlijke quinoa chicken chili boordevol smaak. Een beetje pikant, voedzaam, vullend en extra lekker door alle heerlijke toppings!
Voor de quinoa chicken chili
- 400 g kipfilet
- 400 g tomatenblokjes (1 blik)
- 240 g zwarte bonen (=uitgelekt gewicht) uitgelekt & afgespoeld
- 150 g maïs (=uitgelekt gewicht) uitgelekt
- 600 ml groentebouillon
- 150 g quinoa afgespoeld
- 2 tl komijn
- 2 tl currypoeder
- 1 tl chilipoeder hoeveelheid aan te passen naar smaak
- 1 el paprikapoeder
- peper, zout
Voor de afwerking
- 1 avocado in schijfjes
- 2 handjes nachos
- 2 el zure room
- 2 handjes geraspte kaas bvb cheddar
- 6 tal kerstomaten in blokjes
Neem er een grote kookpot bij en verhit er een scheutje olijfolie in. Voeg de zwarte bonen en maïs toe en alle kruiden.
Meng en voeg de tomatenblokjes toe. Spoel het blik uit en voeg dit vocht ook toe aan de pot. Meng en laat enkele minuten aanstoven.
Giet de bouillon erbij en ook de kip en de quinoa. Breng aan de kook en laat dan 40 minuten op middelmatig vuur pruttelen.
Haal de kip vervolgens uit de pot en strek hem in reepjes. Doe deze terug in de pot.
Alles zou nu één smeuïg geheel moeten zijn. Meng en verdeel over de borden.
Werk af met de avocado, nachos, zure room, kaas en kerstomaten.