Ga terug

Quinoa chicken chili

As Cooked By Ginger
Een heerlijke quinoa chicken chili boordevol smaak. Een beetje pikant, voedzaam, vullend en extra lekker door alle heerlijke toppings!
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de quinoa chicken chili

  • 400 g kipfilet
  • 400 g tomatenblokjes (1 blik)
  • 240 g zwarte bonen (=uitgelekt gewicht) uitgelekt & afgespoeld
  • 150 g maïs (=uitgelekt gewicht) uitgelekt
  • 600 ml groentebouillon
  • 150 g quinoa afgespoeld
  • 2 tl komijn
  • 2 tl currypoeder
  • 1 tl chilipoeder hoeveelheid aan te passen naar smaak
  • 1 el paprikapoeder
  • peper, zout

Voor de afwerking

  • 1 avocado in schijfjes
  • 2 handjes nachos
  • 2 el zure room
  • 2 handjes geraspte kaas bvb cheddar
  • 6 tal kerstomaten in blokjes

Instructies
 

  • Neem er een grote kookpot bij en verhit er een scheutje olijfolie in. Voeg de zwarte bonen en maïs toe en alle kruiden.
  • Meng en voeg de tomatenblokjes toe. Spoel het blik uit en voeg dit vocht ook toe aan de pot. Meng en laat enkele minuten aanstoven.
  • Giet de bouillon erbij en ook de kip en de quinoa. Breng aan de kook en laat dan 40 minuten op middelmatig vuur pruttelen.
  • Haal de kip vervolgens uit de pot en strek hem in reepjes. Doe deze terug in de pot.
  • Alles zou nu één smeuïg geheel moeten zijn. Meng en verdeel over de borden.
  • Werk af met de avocado, nachos, zure room, kaas en kerstomaten.
Trefwoord Chili, Quinoa