Comfortfood,  Pasta,  Vis

Penne met scampi en asperges

Hoi! Omdat er zoveel vraag naar het receptje was, ben ik maar als een razende aan de slag gegaan om het op tijd tot bij jullie te krijgen. En hier ben ik dan, met het receptje.

Het is een simpele pasta met een roomsausje op basis van witte wijn. Ik gebruikte groene asperges omdat ik dit lekkerder vind in een pasta dan de witte, die ik liever wat klassieker eet. Maar daar doe je mee wat je wilt, natuurlijk.

Je hebt niet zoveel ingrediënten nodig om deze pasta op tafel te toveren. Lekker, niet moeilijk te maken en ideaal voor een gezellig etentje op je terras of in je tuin. Glaasje witte wijn erbij en… Laat het smaken!

Benodigdheden, voor 2 personen:

250 g penne

450 g dikke groene asperges

20 scampi’s

200 ml room

300 ml witte wijn

1/2 blokje visbouillon

1 sjalot (of als je geen ui eet, zoals mij, gedroogde bieslook)

peper, zout, tijm

olijfolie

Bereiding:

Snijd de poepjes van de groene asperges, gooi deze weg en snijd de asperges in stukken. Ik sneed ze in drie stukken ongeveer. Breng water aan de kook en kook de asperges zo’n 4 minuten. Giet af en zet apart.

Breng water aan de kook voor de pasta en zet de rest van de ingrediënten klaar. Zorg ervoor dat je scampi’s ontdooid zijn. Begin met het koken van de pasta en verhit vervolgens een flinke scheut olijfolie in een grote pan.

Voeg er de versnipperde sjalot of wat van de gedroogde bieslook aan toe. Voeg de scampi’s toe en bak ze een paar minuten aan elke kant. Kruid met peper, zout en flink wat tijm. Wanneer de scampi’s bijna gaar zijn, voeg je de asperges toe. Roerbak nog enkele minuten en haal de scampi’s en asperges vervolgens uit de pan.

Zet de pan terug op het vuur en giet er meteen de witte wijn bij, samen met het halve bouillonblokje. Laat de alcohol uitkoken, zet het vuur lager (middelmatig vuurtje) en giet er de room bij. Kruid met peper en zout. Laat de saus even indikken, maar let erop dat je niet té veel saus laat weg koken. Voeg de scampi en asperges terug toe aan de saus en warm even door.

Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Meng heel goed en schep op. Werk af met wat extra peper.

Laat het smaken!

Laurence

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *