Comfortfood,  Vlees

Bladerdeeg met spinazie, feta en tomaat

Je kent het wel, die momenten waarop je echt zin hebt in iets hartigs. Iets lekker zout. Een beetje comfortfood. Dan is dit gerechtje daar de ideale oplossing voor. Een rol bladerdeeg met een vulling van tomaat, spinazie, feta en spekjes. Klinkt dat nu niet heerlijk? Ik vond alvast van wel én… Het is het ook!

Wij aten de bladerdeegrol met een frisse salade met appel en witloof. Ideaal als tegengewicht voor het minder gezonde bladerdeeg. Husband en ik waren fan! Hopelijk jullie ook?

Benodigdheden voor 2 rollen:

1 vel bladerdeeg

10 lapjes gerookt ontbijtspek

2 tomaten

1 grote handvol verse spinazie

100 g feta

verse basilicum

peper, zout, tijm, oregano

1 ei

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het vel bladerdeeg uit tot een grote rechthoek en snijd in de lengte in twee.

Snijd de tomaten in vier, verwijder het vruchtvlees (houd dit bij voor in de soep of om saus van te maken) en snijd de rest in blokjes. Snijd het ontbijtspek in stukjes.

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan. Voeg er het spek aan toe en wanneer dit gaar is, de tomaten. Kruid met peper, zout, oregano en tijm. Laat even indikken en voeg dan de spinazie toe. Wanneer deze volledig geslonken is, doe je de feta in de pan en laat je deze smelten. Meng goed en kruid eventueel bij met peper. Versnipper ondertussen een handje verse basilicum fijn en voeg toe aan de pan. Meng en haal van het vuur.

Je hebt twee rechthoeken bladerdeeg. Leg in de lengte een streep vulling aan één kant van elke rechthoek bladerdeeg, maar laat wel een cm of twee open.

Wanneer je de vulling verdeeld hebt. Klop je een eitje los en borstel je wat ei op de twee cm opening die je gelaten hebt aan de kant van de vulling. Neem nu de kant van de rechthoek waar je geen vulling op gelegd hebt en plooi over de vulling. Duw aan op het randje bladerdeeg waar je ei op gesmeerd hebt.

Smeer de bladerdeegrollen in met de rest van het ei. Snijd op twee à drie plekken een gaatje in de rol en zet ze vervolgens 15-20 minuten in de oven.

Maak ondertussen een salade naar keuze en serveer!

Laat het smaken,

Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *