Comfortfood,  Pasta,  Vlees

Spaghetti met mozzarella-gehaktballen in tomatensaus

Jawel, we hebben er weer een heerlijke pasta bij. Ik eet heel graag pasta en het liefst van al met een lekkere tomatensaus. Dat wist je misschien al en dat valt misschien ook op aan het aantal pastaposts mét tomatensaus versus pastaposts zonder tomatensaus. Ik maak tomatensaus ook vaak op gevoel, dus het is altijd iets moeilijker om er hoeveelheden bij te noteren. Ik zou zeggen, ga vooral op je gevoel af en gooi erbij wat je er zelf bij wilt gooien en wat goed voelt. Voor degene zonder kookinstinct, zet ik er hoeveelheden bij. Graag gedaan. Deze pasta kan je trouwens perfect op voorhand maken en weer opwarmen. Dat was bij ons het geval. Wij hadden een afspraak voor de trouw (voor degene die het nog niet wisten, het lief en ik gaan trouwen) ergens op een avond en we wisten dat we erna uitgehongerd gingen zijn en dat het wel eens laat kon worden. Ik maakte de saus en gehaktballen dus al de avond voordien en ze waren zeker zo lekker. Meatballs for the win!

Benodigdheden, voor 2 personen:

300 g gehakt, ik nam varkenskalfs

1 bol mozzarella

250 g pasta

1 blik tomatenblokjes

2 el tomatenpuree

rode wijn

1 dikke teen look

2 grote tomaten

verse basilicum

peper, zout, olijfolie

parmezaan

image

Bereiding:

Rol het gehakt in 6 balletjes en snijd de mozzarella in kleine stukjes. Neem een balletje en druk het plat in je hand. Leg één of twee kleine stukjes mozzarella in het midden van het gehakt en plooi het gehakt errond. Rol er terug een balletje van en herhaal dit met alle gehaktballen.

Snijd de teen look fijn en stoof aan in olijfolie. Giet er na een minuutje een goede scheut rode wijn bij. Dat mag redelijk veel zijn. Voeg de tomatenpuree toe en laat de alcohol uitkoken. Voeg vervolgens het tomatenblik toe. Spoel het blik uit met een scheutje water en voeg dit ook toe. Snijd de tomaten in fijne blokjes en voeg toe. Kruid met peper en zout. Zet op een lager vuurtje. Snijd de verse basilicum fijn en voeg toe aan de saus. Laat de saus verder pruttelen op laag vuur.

Verhit olijfolie in een pan. Korst de gehaktballen aan op hoog vuur en laat 5 à 10 minuten verder garen op laag vuur. Voeg de gehaktballen vervolgens toe aan de saus en laat 20 minuten verder garen. Zorg dat de gehaktballen bedolven zijn onder de saus.

Kook ondertussen de pasta zoals aangewezen op het pakje. Serveer in twee diepe pastaborden en werk af met parmezaan en een blaadje basilicum.

Geniet ervan!

image

 

 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *