Comfortfood,  Pasta,  Veggie

Gnocchi alla Vodka

Deze gnocchi alla vodka is een geweldig eenpansgerecht dat binnen de 20 minuten op tafel staat. Een perfect gerechtje om doorheen de werkweek op je menu te zetten. Al gaat het zeker ook smaken in het weekend of is het een fijn gerechtje om voor gasten te maken. Als ze graag gnocchi eten tenminste.

Een toppertje, waarom?

Voor deze gnocchi alla vodka heb je heel weinig ingrediënten nodig en wanneer je toevallig een fles vodka in huis hebt staan, is het ook nog eens een goedkoop gerecht. Eens je de fles vodka aankoopt, kom je er heel lang mee toe. Tenzij je hem regelmatig voor cocktails gebruikt, natuurlijk ;-). Daarbovenop is het een crowd pleaser dat iedereen zal kunnen bekoren. Je hebt ook maar één pan nodig en amper 20 minuten om het gerecht op tafel te toveren. Checking all the boxes dus, deze yummy gnocchi alla vodka!

Wat heb je nodig?

  • Gnocchi: Een pastasoort gemaakt van aardappel, ei en bloem. Eigenlijk een soort Italiaanse dumpling.
  • Tomatenpuree
  • Passata
  • Kerstomaten
  • Basilicum: Gedroogde voor de saus, verse voor de afwerking
  • Vodka
  • Rode pepervlokken: Kan vervangen worden door een snufje chilipoeder of cayennepeper.
  • Gedroogde oregano
  • Volle room: Je kan ook light gebruiken.
  • Parmezaan: Voor de afwerking.

Wat moet je doen?

Je begint met er een grote pan met hoge randen bij te nemen. Verhit hierin olijfolie en bak er de kerstomaten in aan. Kruid met basilicum, oregano en de rode pepervlokken. Kruid ook met peper en zout. Voeg na 2 minuten de vodka toe. Laat kort uitkoken en voeg dan tomatenpuree en een scheutje water toe. Meng goed en laat een minuutje bakken.

Giet de passata in de pan en breng aan de kook. Voeg dan de gnocchi toe. Laat zolang koken als op de verpakking staat aangegeven (normaal gezien is dat maar enkele minuutjes). Roer regelmatig en proef om te checken of de gnocchi gaar is. Is dit het geval, giet dan de room bij de saus en warm door.

Verdeel over de borden, werk af met flink wat geraspte parmezaan en verse basilicum.

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Voeg niet teveel extra vocht toe aan je saus. Bijvoorbeeld, als je de passata bij de saus giet en je wilt het laatste uit het blik/fles in de pan doen. Spoel het dan niet uit met teveel water. Een klein scheutje water, schudden met je blik en de rest van de passata kan zo in de pan.
  • Ingrediënten: Ik raad aan niet teveel ingrediënten te vervangen. De kerstomaten kunnen worden weg gelaten, maar voegen wel extra smaak en bite toe aan de saus. De room kan eventueel light room zijn ipv volle.
  • Op voorhand maken. Je kan het gerecht volledig op voorhand maken en opwarmen in de microgolfoven. Je kan eventueel ook de saus al op voorhand maken en dan opwarmen op het vuur en de gnocchi er nog in koken wanneer het tijd is om te eten. Maar aangezien het recept zo snel klaar is, is het niet per se veel extra werk om alles à la minute te maken.
  • Bewaren: De gnocchi alla vodka blijft maximum 2 dagen goed in de koelkast. Warm hem maximum één keer nadien op.

Laat het smaken!

Meer van dit? Check dan zeker eens volgende gerechten.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Gnocchi alla Vodka

As Cooked By Ginger
Deze gnocchi alla Vodka is een heerlijk eenpansgerecht boordevol smaak. Super gemakkelijk om te maken, weinig ingrediënten en mega lekker!
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 grote pan met hoge randen

Ingrediënten
  

  • 20 kerstomaten gehalveerd
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1/4 tl rode pepervlokken
  • 4 el Vodka
  • 1 el tomatenpuree
  • 80 ml water
  • 400 ml passata
  • 450 g gnocchi
  • 80 ml volle room of light room
  • parmezaan geraspt
  • verse basilicum versnipperd
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een flinke scheut olijfolie in de grote pan met hoge randen en bak er de kerstomaten in aan. Kruid met de oregano, basilicum, rode pepervlokken, peper en zout.
  • Voeg na 2 minuten de vodka toe en laat kort uitkoken.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe, samen met het water en meng goed.
  • Bak 1 minuut en voeg de passata toe. Kruid bij met peper en zout.
  • Breng aan de kook, laat 10 minuten koken met de deksel half op de pan.
  • Voeg dan de gnocchi toe en kook in enkele minuten gaar (check de verpakking voor de gaartijd). Roer regelmatig.
  • Proef of de gnocchi gaar is, zo ja, voeg dan de room toe en warm door.
  • Schep op, werk af met parmezaan, basilicum en extra peper. Smakelijk!
Trefwoord Gnocchi, Vodka

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept