Ga terug

Gnocchi alla Vodka

As Cooked By Ginger
Deze gnocchi alla Vodka is een heerlijk eenpansgerecht boordevol smaak. Super gemakkelijk om te maken, weinig ingrediƫnten en mega lekker!
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 grote pan met hoge randen

Ingrediƫnten
  

  • 20 kerstomaten gehalveerd
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1/4 tl rode pepervlokken
  • 4 el Vodka
  • 1 el tomatenpuree
  • 80 ml water
  • 400 ml passata
  • 450 g gnocchi
  • 80 ml volle room of light room
  • parmezaan geraspt
  • verse basilicum versnipperd
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een flinke scheut olijfolie in de grote pan met hoge randen en bak er de kerstomaten in aan. Kruid met de oregano, basilicum, rode pepervlokken, peper en zout.
  • Voeg na 2 minuten de vodka toe en laat kort uitkoken.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe, samen met het water en meng goed.
  • Bak 1 minuut en voeg de passata toe. Kruid bij met peper en zout.
  • Breng aan de kook, laat 10 minuten koken met de deksel half op de pan.
  • Voeg dan de gnocchi toe en kook in enkele minuten gaar (check de verpakking voor de gaartijd). Roer regelmatig.
  • Proef of de gnocchi gaar is, zo ja, voeg dan de room toe en warm door.
  • Schep op, werk af met parmezaan, basilicum en extra peper. Smakelijk!
Trefwoord Gnocchi, Vodka