Vis

Visschotel met rijst

Waar zitten die vis-lovers? Die moeten zeker hier zijn vandaag, want dit is echt een toppertje. Een lekker stoofpotje met witte vis, tomaat en een heleboel kruiden. Smaakbommetje.

Ik loop vaak nogal snel voorbij de visafdeling in de winkel. Geen idee waarom want ik eet het eigenlijk echt wel graag en je kan enorm veel doen met vis. Deze maand doet Delhaize van 20% korting op verschillende visjes. Het ideale moment dus om mijn vismenu nieuw leven in te blazen. En dat deed ik. Met deze topper van een vissstoofpotje. Simpel, weinig ingrediënten (als je een uitgebreide kruidenkast hebt) en yummmm!

Benodigdheden, voor 2 personen:

400 g witte vis naar keuze (ik nam kabeljauwhaasje)

150 g rijst

4 tomaten

250 ml groentebouillon

handvol amandelschilfers

2 cm verse gember

1 el gemberpoeder

1/2 tl komijn

1 tl kurkuma

1/2 tl kaneel

snufje cayennepeper

1 el rietsuiker

peper, zout

olijfolie

Bereiding:

Kook je rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Neem er een grote pot bij en verhit er een flinke scheut olijfolie in. Rasp er de verse gember boven en voeg het gemberpoeder, komijn, kurkuma, kaneel en cayennepeper toe. Bak de kruiden een minuutje mee in de olie en voeg dan de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout en voeg de rietsuiker toe. Laat een vijftal minuten aanstoven en indikken. Voeg vervolgens de groentebouillon toe, zet de deksel op de pot en laat 10 minuutjes pruttelen op middelmatig vuurtje.

Snijd ondertussen de vis in stukken. Het mogen stevige stukken zijn, geen kleine blokjes. Voeg toe aan de saus. Zet de deksel terug op de pot en laat een kleine tien minuten meegaren. Schep af en toe voorzichtig om en let hierbij op dat je de vis niet te fel stuk maakt, al kan dat niet super veel kwaad.

Rooster de amandelschilfers en giet de rijst af. Neem er twee mooie diepe kommen bij, doe er wat rijst in en schep daarover de vis. Werk af met de amandelschilfers en eventueel wat extra peper.

TIPS:

  • Je kan er ook een vissoep van maken door iets meer groentebouillon toe te voegen.
  • Inktvis en/of scampi’s extra toevoegen is misschien een leuk idee?
  • Ook heel lekker met naanbrood of ander lekker brood

Laat het smaken en ehm.. Niet vergeten jullie visslag te slaan bij Delhaize deze maand!

Laurence

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *