Makreelfilet met tomaten-avocado salade
Van een zomerse maaltijd gesproken… Een lekker stukje gebakken makreelfilet met een frisse salade. Perfect voor een warme zomerse dag. Licht, fris en lekker. Geweldig met een glaasje rosé erbij. Kan je je het al inbeelden? Op je terrasje, in de tuin of tijdens je vakantie in je zomerhuisje met de zon op je gezicht genieten van een lekkere maaltijd met een glaasje wijn. Je zou het me geen twee keer moeten vragen! Al is deze zomer mijn enige vakantie een one way trip to baby town en moet ik dat glaasje rosé nog een paar maandjes achterwege laten, met wat verbeelding smaakt de maaltijd even goed 😉 Want lekker, dat is ie! Oh, en zei ik al dat je er héél weinig ingrediënten voor nodig hebt?
Benodigdheden, voor 2 personen:
6 makreelfilets
3 grote tomaten
2 avocado’s
verse peterselie
sesamzaadjes
citroen
olijfolie, bakboter
peper, zout
Bereiding:
Haal de makreel uit de koelkast, kruid de filets met peper en zout en zet even apart terwijl je de salade maakt. Zo kan de vis even op temperatuur komen.
Was de tomaten en snijd ze in acht stukken ongeveer (in niet te dikke wedges). Schil de avocado’s en snijd in blokjes. Doe de tomaat en avocado samen in een mengkom. Was een royale hoeveelheid peterselie en snijd deze grof (ik nam een zestal takjes). Voeg ook toe aan de salade. Kruid met peper en zout, voeg het sap van 1/2 citroen toe en een klein handje sesamzaadjes en sprenkel er flink wat olijfolie over. Meng alles nog eens door elkaar.
Verhit een flinke klont boter in de pan (vis mag in voldoende boter gebakken worden) en bak de filets aan elke kant kort aan. Ik bakte ze ongeveer 3 minuten aan elke kant. Omdat ik zwanger ben, moeten ze volledig gaar zijn, maar je kan ze gerust wat korter bakken. Dat is naar eigen keuze!
Dresseer de visfilets op een schotel met citroen en eventueel extra peterselie bij en zet de kom met de tomaten-avocado salade ook op tafel. Aanvallen maar!
Smakelijk!
One Comment
Pingback: