Maar dat is tof!

Top 8 hittegolf-gerechtjes

Eén tip bij extreem heet weer: Als je niet gezegend bent met een huis met airco (zoals wij) en je wilt je huis zo koel mogelijk houden, probeer dan zoveel mogelijk de oven en het vuur te vermijden. Vooral de oven!

Wij proberen het ten huize Ginger licht en fris te houden. Zware maaltijden bevallen ons vaak niet als het zo warm is, dus wij eten iets vaker maar lichter. Veel fruit, salades, rauwe groentjes,… Oh en vergeet niet voldoende water te drinken!

‘Maar wat moeten we dan maken?’, hoor ik jullie vragen. ‘We willen ook niet een hele week aan een stuk dezelfde salade eten”. Wel.. Ginger to the rescue, hé. Bij deze enkele frisse en lichte gerechtjes die snel klaar zijn én smaken bij veel te heet weer. Komt ie!

1.Salade met scampi en appel

Je moet enkel de scampi’s bakken en laten afkoelen. Doe dit eventueel meteen ’s morgens als het nog niet te warm is en de rest is kinderspel.

2. Bulgursalade met kikkererwten en granaatappel

Een fris gerechtje dat snel klaar is en heel gemakkelijk is om te maken. Als je toch beslist om te barbecuen is dit ook een ideaal bijgerecht.

3. Makreelfilet met tomaten-avocado salade

IMG_4124

De tomaten-avocado salade werkt heel verfrissend en is in combinatie met de vis toch heel voedzaam. Als je je vuur niet wilt gebruiken binnen, kan je de vis ook perfect op de barbecue gooien. Yum!

4. Meloen-feta salade

unnamed (35)

Super lekker en verfrissend. Echt heerlijk bij warm weer. Ik beloof het dat het je heel goed gaat smaken!

5. Pastasalade met mozzarella en basilicum

Verfrissend, een beetje zuur en gewoon kei lekker! Eventueel een stukje brood erbij en je bent klaar!

6. Mosselen in rode curry

Toch zin om ook eens een warme maaltijd te eten? Dan zijn deze mosseltjes in rode curry ideaal. Het is snel klaar waardoor je niet lang achter je vuur moet staan en het is echt super lekker en niet te zwaar. Yum!

7. Kabeljauwburger met tartaarsaus

Hmmm, na een flinke zwempartij kan zo’n burger echt smaken. Tip: Eet ze met een salade, frietjes er nog bij lijkt me te zwaar tijdens een hittegolf. Al doe je daar natuurlijk keihard mee wat je zelf wilt, hé.

8. Couscous met mango, scampi en noten

Super lekker, dit. Het is heel fris en licht en het smaakt echt.. hmmm!

Zo, bij deze heb ik jullie hopelijk weer wat extra inspiratie bezorgd. Keep it cool, lieverds!

X

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *