Salades,  Schaaldieren,  Super Healthy

Salade met scampi en appel

Zoals jullie weten, deel ik op mijn Instagram stories regelmatig foto’s en filmpjes van mijn avondeten. Nooit krijg ik zoveel vragen als wanneer ik mijn salade met scampi post. ‘Wat zit er allemaal in?’, ‘Welke dressing doe je erbij?’, ‘Welke sla gebruik je?’, ‘Welke kruiden doe je op je scampi’s?’. Jullie zijn ontzettend nieuwsgierig naar die salade. Ik zette ze nooit eerder online, omdat ik niet het idee had dat dit jullie zou interesseren. In mijn hoofd is het maar gewoon snel een salade samenstellen omdat ik niets op voorhand klaar gemaakt heb en je zo snel en toch heel lekker aan het eten bent.

Dit gerechtje smaakt me oprecht keer op keer. Hij blijft lekker! Vandaar dus, on popular demand: Salade met scampi en appel.

Benodigdheden, voor 2 personen:

16 scampi’s (ongeveer) + olijfolie, peper, zout, tijm, currypoeder, paprikapoeder

1 appel

zakje gemengde sla naar keuze

12 tal kerstomaten

8 tal radijzen

1/2 komkommer

handvol amandelen

bakje tuinkers

2 stengels lente-ui

Dressing: 1 potje natuuryoghurt, 1 tl mosterd, 1 tl honing, olijfolie, peper, zout (OF: Dressing uit de winkel naar keuze maar honing-mosterd is altijd top!)

Bereiding:

Ontdooi de scampi’s, pel ze en ontdoe ze van hun darmkanaal. Doe ze in een kommetje en giet er flink wat olijfolie bij. Kruid met peper, zout, een snufje currypoeder, voldoende paprikapoeder en goed veel tijm. Zet apart.

Neem er twee mooie borden bij en doe er telkens een grote handvol sla in. Snijd de kerstomaten in twee en de komkommer in blokjes en verdeel over de borden. Snijd de appel in blokjes (ik laat de schil eraan) en doe hetzelfde met de radijzen. Verdeel over de borden.

Verhit een pan op het vuur en bak de scampi’s erin. Telkens een paar minuutjes aan elke kant. Als dit gedaan is, haal je de pan van het vuur.

Meng voor de dressing de ingrediënten samen. De hoeveelheid olijfolie mag je wat kiezen. Begin met 1 el en voeg extra toe als je de dressing wat dunner wilt.

Voeg de amandelen en de scampi’s toe aan de salade. Snijd de lente-ui in schijfjes en snijd de tuinkers uit het bakje. Voeg toe aan de salade. Werk af met de dressing, peper, zout en wat oregano.

Smakelijk!

Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *