Dessert

Zondag ‘Bakdag’: Vanille ijs met cava aardbeitjes

Als je nog op zoek bent naar een fris, lekker en snel dessertje om de zomervakantie mee af te sluiten, dan ben je aan het goede adres vandaag. Morgen is het weer school. Veel kindjes die hun boekentas terug uit de kast halen en veel mama’s en papa’s die traantjes weg pinken. Ik zit daar gelukkig nog niet aan en daar zou ik ook helemaal nog niet klaar voor zijn! Godzijdank heb ik dus nog wel eventjes, oef.

Laten we het na deze random gedachtestroom maar weer over dat ijsje hebben. Cava aardbeitjes, munt en vanille ijs. Klinkt dat lekker? Dat dacht ik ook!

Benodigdheden, voor 2 personen:

12 tal aardbeien

Cava

vanille-ijs

verse munt

bloemsuiker

Optioneel: brésiliennenootjes, slagroom

Bereiding:

Was de aardbeien en snijd ze in vier. Doe ze in een kommetje en voeg er een flinke scheut cava aan toe. Meng, dek af met plasticfolie en laat minstens 2 uurtjes staan in de koelkast.

Wanneer het tijd is om te serveren, haal je de aardbeitjes uit de koelkast. Schep de vanille ijs op in een glas of kommetje naar keuze. Schep er een royale hoeveelheid aardbeitjes bij en werk af met verse munt en een paar druppels van het sap dat bij de aardbeien zat.

Nog wat bloemsuiker erover en… Genieten maar!

TIP: Ook lekker met wat brésiliennenootjes en/of slagroom. Verse basilicum ipv verse munt geeft ook een leuke twist aan het dessertje.

Simpel, maar lekker.

Laurence

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *