Dessert

Gegrilde nectarine met een crème van mascarpone

Als er mascarpone bij komt kijken, dan is husband de eerste die komt vragen wanneer hij de kom mag uitlikken. He looooves his mascarpone. We kunnen hem natuurlijk geen ongelijk geven. Het is dan ook gewoon een hele lekkere kaas. Geef daar nog eens nectarines en flink wat honing bij en je hebt meteen een heel lekker dessertje.

Tijdens het zomerse barbecue-weer zijn ook de nectarines op hun best. Dat kan natuurlijk geen toeval zijn. Je moet ze dus zeker eens proberen te grillen op de barbecue. In de helft snijden, insmeren met boter en… Grillen maar!

Afwerken met wat extra honing en verse rozemarijn en je hebt gewoon een heel lekker dessertje. Perfecte afsluiter van een lekkere BBQ, denk ik dan.

Pssst, ik gebruikte in dit gerechtje de Acacia honing van Meli. Deze is helder van kleur en iets neutraler van smaak. Ideaal om te gebruiken in gerechtjes waarbij de honing niet té sterk mag doorsmaken. Of ook, je wilt dat je mascarpone crème wat gezoet wordt, maar je wilt nog graag de lekkere mascarpone smaken. Vandaar dat ik acacia honing gebruikt heb.

Benodigdheden voor 4 personen:

4 rijpe nectarines

2 tal el bakboter

3 el Acacia honing + 1 el Acacia honing voor de noten

250 g mascarpone

1 tl vanille extract

enkele takjes verse rozemarijn

handvol pecannoten (60 g ongeveer)

snufje zeezout

Bereiding:

Snijd de nectarines in twee en verwijder de pit. Ga gewoon met je mes rondom de nectarine. Neem met twee handen de helften vast en draai ze los van de pit. Als de pit niet vanzelf uit de helft waarin die is blijven steken komt, kan je ze er met een mesje uitsnijden.

Smeer met je handen de nectarinehelften in met de bakboter. Grill ze op de barbecue of verhit een grillpan tot die goed heet is. Grill eerst de bolle kant van de nectarine een paar minuten en draai ze dan met de binnenkant op de grill. Laat zo’n dikke vijf minuten grillen. Verander ze niet meer van plaats als je een mooi grillpatroon wilt.

Doe ondertussen de mascarpone in een mengkom en voeg de 3 el honing en het vanille extract toe. Meng tot een gladde crème.

Snijd de pecannoten in grove stukken en meng er een eetlepel honing onder. Verhit een pannetje op het vuur en karameliseer er de noten in. Dit duurt maar een paar minuten. Voeg ook een klein beetje zeezout toe. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Neem er kleine bordjes bij. Smeer er een flinke eetlepel van de mascarponecrème op uit en leg er twee nectarine op. Doe nog een klein beetje extra van de crème op één van de twee helften. Werk af met de pecannoten en enkele blaadjes verse rozemarijn.

Nog een klein beetje extra honing en: Genieten, maar!

Super lekker.

Enjoy!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *