Gevogelte,  Lunch,  Salades,  Super Healthy

Salade met kip en kaas

Zelfs in de koudere jaargetijden is het belangrijk om gezond te eten. Het gezonde voer verschuift dan van salades en frisse smoothies naar gestoofde groentjes en soep. Toch zet ik graag regelmatig een salade op het menu. Zoals deze, een mengeling van koelkastrestjes die bijzonder goed gesmaakt heeft. Party in je mond. Veel verschillende smaken, die toch goed samengaan. Het lief content gemaakt en gezond gegeten. Twee vliegen in één klap. Al is het lief áltijd content. Een gemakkelijke eter noemen ze dat, fieuw! We eten allebei graag gezond en gevarieerd, dus proberen we dat zoveel mogelijk te doen. Al moet het snel gaan door de week, gezien we beiden laat thuis zijn. Dat is met deze salade allemaal ‘in de sacoche’.

Super weinig werk, snel klaar en gezond en gevarieerd. Wat moet een mens nog meer hebben? Oh ja, af en toe een frietje met andalouse en een bickyburger. Maar niet vandaag.

Benodigdheden, voor 2 personen:

Voor de salade: 

2x handvol gemengde sla 

12 kerstomaten

1/2 komkommer

2 stengels lente-ui

20 druiven

6 radijzen

10 groene olijven

50 g pompoenpitten

16 kaasblokjes

350 g kip

1 tl paprikapoeder, 1 tl currypoeder, 1 tl tijm, 1 tl oregano

peper, zout

olijfolie

Voor de dressing:

125 g Griekse yoghurt of natuuryoghurt

1 tl mosterd

1 tl honing

peper, zout

1/2 tl tijm

2 el olijfolie

Bereiding:

Snijd de kip in reepjes en doe ze in een mengkom. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en kruid met peper, zout, paprikapoeder, currypoeder, tijm en oregano. Meng goed. 

Bak de kip gaar in de pan en laat volledig afkoelen. 

Meng voor de dressing alle ingrediënten samen en zet in de koelkast totdat de salade klaar is (zie tips).

Snijd alle groentjes, de druiven en de olijven en meng alles onder elkaar. Verdeel over twee borden en verdeel er vervolgens de kip, kaas en pompoenpitten over. Werk af met de dressing en eventueel extra peper.

Tips: 

  • Dressing: Wanneer je de dressing met Griekse yoghurt maakt, zal hij dikker zijn dan wanneer je natuuryoghurt gebruikt. Ik vind het lekker zo, maar als je een lopende dressing wilt, kan je hem altijd aanlengen met een scheutje water. 
  • Voorbereiding: Je kan de kip op voorhand bakken en de groentjes op voorhand snijden en eventueel al mengen. Je kan ook, als het echt snel moet gaan, de salade volledig op voorhand klaarmaken en enkel de dressing er nog niet op doen.
  • Voeg gerust groentjes naar smaak toe of laat weg wat je niet graag hebt. Al raad ik aan om de combinatie kip, kaas, druiven en groene olijven zeker te behouden.
  • Je kan er ook een lauwe salade van maken en de kip lauw bij de salade doen. Zeker zo lekker en ideaal voor wanneer je geduld op is ;-).

Laat het smaken!

Laurence

Ben je op zoek naar meer lekkere salades? Check dan zeker mijn favorietje, deze salade met scampi en appel of deze heerlijke en originele salade met witte pens, rode kool en peperkoek. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Salade met kip en kaas

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, voedzame en gezonde salade met kip en kaas. De combinatie van kip, kaas, olijven en druiven is super lekker en gaat perfect samen met de romige mosterddressing.
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de salade

  • 350 g kipfilet in blokjes of reepjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 2 handvol gemengde sla
  • 12 kerstomaten gehalveerd
  • 1/2 komkommer in blokjes
  • 20 druiven gehalveerd
  • 6 radijzen in blokjes
  • 10 groene olijven in schijfjes
  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • 50 g pompoenpitten
  • 16 kaasblokjes
  • peper, zout
  • olijfolie

Voor de dressing:

  • 125 g Griekse yoghurt of natuuryoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 tl tijm
  • peper, zout
  • 2-3 el olijfolie

Instructies
 

  • Meng de kippenreepjes (of -blokjes) met een flinke scheut olijfolie, peper, zout en het paprikapoeder, currypoeder, tijm en oregano. Bak gaar in de pan en laat nadien volledig afkoelen.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet in de koelkast.
  • Meng de gemengde sla, kerstomaten, komkommer, druiven, radijzen, olijven, lente-ui en pompoenpitten. Verdeel over twee borden.
  • Verdeel er de kip en de kaasblokjes over.
  • Werk af met de dressing en eventueel extra peper. Smakelijk!
Trefwoord Druiven, Kaas, Kip

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept