
Salade met kip en kaas
Zelfs in de koudere jaargetijden is het belangrijk om gezond te eten. Het gezonde voer verschuift dan van salades en frisse smoothies naar gestoofde groentjes en soep. Toch moet een slaatje af en toe nog kunnen. Zeker deze lauwe salade, die een mengeling van koelkastrestjes is die verrassend goed mixen. Party in je mond. Veel verschillende smaken, die toch goed samengaan. Het lief content gemaakt en gezond gegeten. Twee vliegen in één klap. Al is het lief áltijd content. Een gemakkelijke eter noemen ze dat, fieuw! We eten allebei graag gezond en gevarieerd, dus proberen we dat zoveel mogelijk te doen. Al moet het snel gaan door de week, gezien we beiden laat thuis zijn. Dat is met deze salade allemaal ‘in de sacoche’. Super weinig werk, snel klaar en gezond en gevarieerd. Wat moet een mens nog meer hebben? Oh ja, af en toe een frietje met andalouse en een bickyburger. Maar niet vandaag.
Benodigdheden, voor 2 personen:
zakje gemengde sla naar keuze
12 kerstomaten, ongeveer
1/2 komkommer
2 scheuten lente-ui
20 groene druiven, ongeveer
6 tal radijzen
10 tal groene olijven
handje pompoenpitten
16 blokjes belegen kaas
300-400 g kip (afhankelijk van je honger)
paprikapoeder, currypoeder, tijm, oregano
olijfolie, peper, zout
Dressing: 1 potje (lactosevrije) natuuryoghurt, 1 tl mosterd, 1 tl rijstsiroop (of honing), peper, zout, snufje rozemarijn, snufje tijm.
Bereiding:
Snijd de kip in reepjes en doe ze in een mengkom. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en kruid met peper, zout, paprikapoeder, currypoeder en tijm en oregano. Wees gerust joviaal met je kruiden. Verhit een grote wokpan en bak je kip aan. Korst aan op hoog vuur en laat dan op het gemakje verder garen op middellaag vuur. Let erop dat kip altijd volledig doorbakken moet zijn!
Meng voor de dressing alle ingrediënten samen en zet in de koelkast totdat de salade klaar is.
Neem twee borden en doe er een handvol van de sla in. Snijd de komkommer en de radijzen in blokjes, de kerstomaten in twee en de lente-ui in schijfjes. Doe alles bij de salade. Voeg de druiven, de olijven en de kaasblokjes toe.
Verdeel de kip over de borden en sprenkel er wat van de dressing overheen. Voilà, een frisse en voedzame salade.
Bon appétit!

