Gevogelte,  Lunch,  Salades

Parelcouscous met gegrilde kip, broccolini en guacamole

De gewone couscous, die kennen we ondertussen allemaal wel. Lekker en vooral ook supersnel klaar. Altijd handig! De parelcouscous, die is relatief nieuw op onze tafel. Van smaak en qua textuur neigt het meer naar pasta dan de gewone versie van couscous. Het is alleszins ideaal om frisse, koude salades mee te maken en laat dat nu net het gene zijn dat wij gaan doen vandaag.

Deze salade kan je als lunch of als avondmaal eten en je kan hem perfect op voorhand klaarmaken. Altijd handig, toch? Een echt fris en zomers gerechtje. Want ik durf dat, een zomers gerechtje klaarmaken in de winter. Smaken doet het sowieso, dat beloof ik!

Benodigdheden, voor 2 personen:

150 g couscous giant (= parelcouscous van Delhaize)

1 rode puntpaprika

1/2 komkommer

2 stengels lente-ui

1 blikje edamame (65 g uitgelekt gewicht)

1 citroen

2 kipfilets + paprikapoeder, currypoeder, tijm

2 avocado’s

8 stengels broccolini (te vinden bij Delhaize)

peper, zout, olijfolie

Bereiding:

Kook de couscous zoals aangewezen op de verpakking. Giet af en spoel meteen onder koud water. Doe de afgekoelde couscous in een grote kom. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes en doe hetzelfde met de komkommer. Snijd de lente-ui in schijfjes en doe alles bij de couscous, samen met de edamame boontjes. Kruid met peper en zout en doe er een scheutje olijfolie en het sap van 1/2 citroen bij. Zet in de koelkast.

Smeer de kip in met paprikapoeder, currypoeder, goed veel tijm, peper, zout en olijfolie. Met je handen gaat dit het gemakkelijkst. Wees zeker niet te zuinig met je kruiden. Korst de kip vervolgens aan op hoog vuur en zet het vuur dan lager en laat verder garen. Het duurt ongeveer zo’n 10 minuten voordat de kip gaar is. Snijd nadien in schijfjes en laat afkoelen.

Stoom de broccolini roosjes gaar. Als je ze kookt, spoel ze dan meteen onder koud water na het koken om de felle groene kleur te behouden.

Pel de avocado’s en plet het vruchtvlees met een vork. Voeg een scheutje olijfolie toe, samen met het sap van 1/2 citroen en peper en zout. Je kan er altijd wat lookpoeder aan toevoegen als je dit graag hebt.

Zo, klaar om te serveren!

Neem er twee mooie diepe borden bij en verdeel de gerechten over de borden.

Super lekker, enjoy!

Laurence

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *