vooraanzicht van een diep bord met parelcouscous met veel groentjes, met schijfjes gebakken kip erop en een lepeltje guacamole
Lunch,  Salades,  Vlees

Parelcouscous met kip en guacamole

Parelcouscous met kip en guacamole. De gewone couscous, die kennen we ondertussen allemaal wel. Lekker en vooral ook supersnel klaar. Altijd handig! De parelcouscous, die is relatief nieuw op onze tafel. Van smaak en qua textuur neigt het meer naar pasta dan de gewone versie van couscous. Het is alleszins ideaal om frisse, koude salades mee te maken en laat dat nu net het gene zijn dat wij gaan doen vandaag.

Deze salade met kip en guacamole kan je als lunch of als avondmaal eten en je kan hem perfect op voorhand klaarmaken. Altijd handig, toch? Een echt fris en zomers gerechtje. Want ik durf dat, een zomers gerechtje klaarmaken in de winter. Smaken doet het sowieso, dat beloof ik!

Wat heb je nodig?

  • Parelcouscous
  • Puntpaprika: de rode
  • Komkommer
  • Lente-ui
  • Edamame
  • Kipfilets
  • Kruiden: paprikapoeder, currypoeder, tijm, chilivlokken
  • Avocado
  • Citroen

Wat moet je doen?

Kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel meteen onder koud water. Doe de afgekoelde couscous in een grote kom. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes en doe hetzelfde met de komkommer. Snijd de lente-ui in schijfjes en doe alles bij de couscous, samen met de edamame boontjes. Kruid met peper en zout en doe er een scheutje olijfolie en het sap van 1/2 citroen bij. Zet in de koelkast.

Smeer de kip in met paprikapoeder, currypoeder, goed veel tijm, peper, zout en olijfolie. Wees zeker niet te zuinig met je kruiden. Korst de kip vervolgens aan op hoog vuur en zet het vuur dan lager en laat verder garen. Het duurt ongeveer zo’n 10 minuten voordat de kip gaar is. Snijd nadien in schijfjes en laat afkoelen.

Pel de avocado’s en prak het vruchtvlees met een vork. Voeg een scheutje olijfolie toe, samen met het sap van 1/2 citroen en peper, zout en chilivlokken.

Zo, klaar om te serveren!

Neem er twee mooie diepe borden bij en verdeel alles over de borden.

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Guacamole: Maak deze zoals je dit zelf het lekkerst vindt. Ik maak hem graag wat pikant met chilivlokken en laat de look eruit, maar dit is dus allemaal naar keuze.
  • Kip: hetzelfde geldt voor de kip. Dit is hoe ik mijn kip het liefste kruid, maar je kan gerust met kippenkruiden of andere kruiden naar keuze werken.
  • Kip bakken: Ik korst mijn kip altijd goed aan op hoog vuur. Erna zet ik het vuur wat lager en zet ik de deksel eventjes op de pan zodat de kip wat sneller gaart en toch heel sappig blijft. De laatste vijf minuten laat ik het opnieuw zonder deksel goed aanbakken.
  • Edamame: Wij hebben dit standaard in de diepvries liggen, maar je kan dit ook uit blik of vers bij de sushistand van de supermarkt kopen.
  • Op voorhand maken: Je kan de volledige salade op voorhand maken. Houd alles apart tot je gaat eten. Dek de guacamole goed af zodat deze niet bruin wordt. Stel samen en voilà, smakelijk.
  • Bewaren: De salade blijft nog 2 dagen goed in de koelkast. Enkel de guacamole zou ik telkens in kleine porties opnieuw maken. Je kan er natuurlijk ook gewoon een halve avocado bij eten in de plaats.

Zin in meer van deze gerechtjes? Neem dan eens een kijkje bij deze gerechten.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

vooraanzicht van een diep bord met parelcouscous met veel groentjes, met schijfjes gebakken kip erop en een lepeltje guacamole

Parelcouscous met kip en guacamole

As Cooked By Ginger
Deze parelcouscous met kip en guacamole is perfect als lunch of avondmaal. Zomers, fris, voedzaam en super lekker. Enjoy!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 g parelcouscous
  • 2 kipfilets
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl currypoeder
  • 1/2 tl tijm
  • 1 rode puntpaprika in kleine blokjes
  • 1/2 komkommer in kleine blokjes
  • 150 g edamame
  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • 1 citroen
  • 2 avocado's
  • 1 snuf chilivlokken
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
  • Smeer de kip in met olijfolie en kruid met het paprikapoeder, currypoeder, tijm, peper en zout. Bak aan op hoog vuur en laat rustig garen op laag vuur.
  • Doe de parelcouscous in een grote mengkom en voeg er de puntpaprika, komkommer, edamame en lente-ui aan toe.
  • Besprenkel met olijfolie en het sap van 1/2 citroen. Kruid de salade stevig met peper en zout en meng goed.
  • Prak de avocado's fijn met een vork. Voeg er olijfolie, sap van 1/2 citroen, chilivlokken en peper en zout aan toe.
  • Verdeel de parelcouscous salade over twee borden. Snijd de kipfilets in schijfjes en leg deze bovenop de salade.
  • Werk af met een flinke lepel guacamole en een drizzle olijfolie en peper. Smakelijk!
Trefwoord Parelcouscous, Salade

3 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept