Ga terug

Salade met kip en kaas

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, voedzame en gezonde salade met kip en kaas. De combinatie van kip, kaas, olijven en druiven is super lekker en gaat perfect samen met de romige mosterddressing.
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de salade

  • 350 g kipfilet in blokjes of reepjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 2 handvol gemengde sla
  • 12 kerstomaten gehalveerd
  • 1/2 komkommer in blokjes
  • 20 druiven gehalveerd
  • 6 radijzen in blokjes
  • 10 groene olijven in schijfjes
  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • 50 g pompoenpitten
  • 16 kaasblokjes
  • peper, zout
  • olijfolie

Voor de dressing:

  • 125 g Griekse yoghurt of natuuryoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 tl tijm
  • peper, zout
  • 2-3 el olijfolie

Instructies
 

  • Meng de kippenreepjes (of -blokjes) met een flinke scheut olijfolie, peper, zout en het paprikapoeder, currypoeder, tijm en oregano. Bak gaar in de pan en laat nadien volledig afkoelen.
  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de dressing en zet in de koelkast.
  • Meng de gemengde sla, kerstomaten, komkommer, druiven, radijzen, olijven, lente-ui en pompoenpitten. Verdeel over twee borden.
  • Verdeel er de kip en de kaasblokjes over.
  • Werk af met de dressing en eventueel extra peper. Smakelijk!
Trefwoord Druiven, Kaas, Kip