Comfortfood,  Vis

Kabeljauwburger met tartaarsaus

Af en toe een burger met veel smaak verorberen kan zo’n deugd doen. Instant happiness! Ook ik laat me er af en toe aan vangen, maar dan is het altijd een zelfgemaakte. Je zal me niet snel spotten in de drive-in van de McDonalds of eender welke fastfoodketen. Ik weet namelijk graag wat er in mijn eten zit. Desondanks ben ik een enorme fan van burgers, maar echt een enorme. Dat kan me zo heerlijk smaken af en toe. Gewoon vastpakken met je handen en er je tanden in zetten, mmm!

Ik ben dus voortdurend op zoek naar nieuwe burgerrecepten. Met vis, vlees, schaaldieren, vegetarisch,… Het kan zo gek niet zijn of ik wil het proberen. Vandaag gaan we voor de kabeljauwburger met homemade tartaarsaus. Klinkt heerlijk, toch?

8bf4bb60-0535-493f-b3d4-0209ae5074bd

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 hamburgerbroodjes naar keuze

2 kabeljauwfilets

paneermeel

1 ei

handvol rucola

1 tomaat

peper, zout

Voor de tartaarsaus:

mayonaise (homemade of uit een pot)

kleine augurkjes

zilveruitjes

verse bieslook en peterselie

1 hardgekookt ei

optioneel: verse dragon

Bereiding:

We starten met het maken van de tartaarsaus zodat deze wat kan trekken in de koelkast. Ofwel maak je dus je eigen mayonaise ofwel neem je mayo uit een pot. Een paar kwakken mayo voor 2 personen is voldoende. Plet het hardgekookt ei en voeg het toe, voeg de versnipperde kruiden toe en snijd de augurkjes en zilveruitjes heel klein voordat je ze toevoegt. Meng alles goed en zet in de koelkast. Voor de hoeveelheden werk je een beetje op gevoel, het steekt niet op een augurk meer of minder.

Klop een ei los in een bord en giet in een ander bord wat paneermeel. Haal de visfilets eerst door het ei. Zorg er daarbij voor dat de volledige filet volhangt met ei en haal ze dan door het paneermeel. Zet apart.

Haal er de rucola bij en snijd twee schijfjes van de tomaat. Snijd de burgerbroodjes in twee en rooster ze krokant in de broodrooster of de oven. Bak nu ook je vis aan. Bak een aantal minuten aan de ene kant en doe hetzelfde aan de andere kant. Zorg ervoor dat je de vis maar één keer moet omdraaien, omdat vis gemakkelijk uit elkaar valt. Bij mij bleef het visje stevig aaneen. Laat dus voldoende lang aan één kant bakken voordat je ze omdraait. Een visje is ongeveer in 6-7 minuten gaar gebakken, afhankelijk van de dikte.

Neem de bodems van de broodjes en doe er een flinke kwak tartaarsaus op. Leg daarop een schijfje tomaat en daarop de visburger. Werk af met een hoopje rucola en een beetje peper. Leg de bovenkant van het broodje erop en zet je tanden erin.

Neem een pintje bier of een glaasje wijn en laat het vooral smaken.

Enjoy!

0afbb8a9-4ca8-4ced-918a-8267399cf3c7

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *