Super Healthy,  Vis

Quinoa met gerookte zalm, broccoli en avocado

Zoals het in de zomer steeds het geval is, zullen sommigen onder jullie vakantie hebben en eventueel op een hemels vakantieoord aan het vertoeven zijn en zullen anderen zwetend aan het werken zijn om de troep op te vangen van degenen die op vakantie zijn. Reken mij maar bij de laatste groep. Ik ben mijn beurt nog aan het afwachten, al is dat nog even. Deze foodie moet nog wachten tot september om op vakantie te vertrekken. Huwelijksreis om preciezer te zijn. Ik heb dus nog even gezellig geduld en werk nog even door. Niet erg! Met zoiets leuks om naar uit te kijken, is het niet moeilijk om er nog even tegenaan te gaan. En dat doe ik met lekker eten. Een mens zou nooit slecht mogen eten, maar de ene dag is de andere niet uiteraard. Ik experimenteer heel graag met quinoa. Er staan ondertussen al verschillende gerechtjes op de blog en vandaag komt er nog eentje bij. Een gezond toppertje.

Benodigdheden, voor 2 personen:

150 g quinoa

1 groentebouillonblokje

200 g gerookte zalm

1 avocado

1 broccoli

scheutje vissaus en/of sojasaus

peper

Bereiding:

Kook de quinoa gaar in groentebouillon zoals aangewezen op het pakje. Kook de quinoa in dubbel zoveel water dan quinoa. Als het water volledig opgeslorpt is, is de quinoa gaar.

Kook tijdens het garen van de quinoa de broccoli beetgaar. Dit duurt ongeveer 7-8 minuten.

Tijdens het koken van beide producten scheur je de zalm in kleine stukjes en leg je deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zet 6-7 minuten in een oven van 180°C.

Op deze manier zal alles ongeveer gelijktijdig klaar zijn. Als laatste schil je de avocado en snijd je hem in blokjes.

Na het afgieten van de broccoli zet je deze nog even op het vuur en bak je het aan met een scheut vissaus en/ een scheut sojasaus en kruid je met peper. Je moet niet met zout kruiden want de vis- en sojasaus zijn al zout genoeg en de gerookte zalm en het bouillonblokje zijn dit ook.

Voeg de zalm en de broccoli toe aan de quinoa en meng. Verdeel over twee borden en strooi als laatste wat blokjes avocado over het geheel.

Echt wel lekker.

Smakelijk!

5f5c0b8a-1e9b-4e59-9a7e-29e12810fce8

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *