Ga terug

Quinoa met gerookte zalm en broccoli

As Cooked By Ginger
Een heerlijk, voedzaam en gezond gerechtje dat bijzonder gemakkelijk te maken én snel klaar is. De broccoli, gerookte zalm en quinoa met de nori en avocado zijn een match made in heaven!
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 g quinoa
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 broccoli in roosjes
  • 1 el sojasaus
  • 200 g gerookte zalm in reepjes
  • 3 vellen nori
  • 1 avocado in blokjes
  • 2 el sesamzaadjes
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Breng de quinoa aan de kook in dubbel zoveel water. Voeg het bouillonblokje toe aan het water. Kook op middelhoog vuur tot het vocht is ingetrokken. Kook niet te lang, de quinoa hoort nog smeuïg en vochtig te zijn.
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een grote pan met hoge randen. Voeg er de broccoliroosjes aan toe. Kruid met peper.
  • Doe na een minuutje een bodempje water bij de broccoli en zet de deksel op de pan. Stoom beetgaar in een 8 tal minuten. Voeg extra water toe wanneer de broccoli nog niet gaar is, maar het water wel weg gekookt is.
  • Wanneer de broccoli beetgaar is, voeg dan de gare en smeuïge quinoa toe, samen met de sojasaus.
  • Voeg de gerookte zalm toe en warm door.
  • Knip of scheur de nori in kleinere stukjes en voeg toe aan de pan. Laat slinken.
  • Kruid het geheel af met peper en verdeel over 2 borden.
  • Werk af met blokjes avocado en sesamzaadjes.
Trefwoord Avocado, Broccoli, Nori, Quinoa, Zalm