Aperitief

Aperitief: Inktvis-Scampischotel

Geef je binnenkort een feestje en heb je party-stress? Ik heb alvast een geweldig én gemakkelijk én heerlijk én gezellig gerechtje voor jou waardoor je al wat kan kalmeren. Er zijn veel mensen die kampen met party-stress. Je organiseert een feestje en de datum komt dichterbij en plots denk je: Help, wat moet ik maken?! Het mag niet te moeilijk zijn, niet te tijdsintensief op het moment zelf en het moet gewoon lekker zijn zodat je gasten kunnen genieten. Bij etentjes maak je best altijd eten dat je volledig kan voorbereiden zodat je er op het moment zelf weinig werk aan hebt. Je zal merken dat je op die manier veel meer van je eigen feestje kan genieten.

Dit gerecht past perfect binnen dit plaatje. Je kan het als hapje geven of als je er wat pasta bij doet meteen als hoofdgerecht. Je kan de schaaldieren al op voorhand marineren en het heeft zeer weinig tijd nodig om te garen, waardoor het in no-time op tafel staat. Als je dan ook nog eens alles op een grote schotel werpt die je in het midden van de tafel zet zodat iedereen zichzelf kan bedienen, maak je het jezelf nog gemakkelijker én het feestje wordt instant gezelliger. I-de-aal!

23b9d89f-d46a-417f-88cc-36bd9cf79364

Benodigdheden:

3 scampi’s per persoon

5 inktvisringen per persoon

look, ik nam 2 tenen voor 8 personen

sjalot, ik nam 1 sjalot voor 8 personen

busseltje verse peterselie

olijfolie

citroen (sap voor marinade + halfjes om te dresseren)

witte wijn

peper, zout

kerstomaten, ik nam er ongeveer 10

d9268141-a080-4afa-b870-ff46ee3fe655

Bereiding:

Voor de voorbereiding ontdooi je de scampi’s en inktvisringen. Je kan altijd de pel aan de scampi’s laten, het is ook wel leuk als de gasten de scampi’s zelf kunnen pellen. Ik deed ze er af. Marineer de zeevruchten door er flink wat olijfolie bij te doen, samen met de look, sjalot, peper, zout, verse peterselie en wat citroensap.

Snijd de kerstomaten eventueel al in partjes en zet alles apart in de koelkast. Schep de schaaldieren af en toe om zodat de marinade goed kan intrekken.

Wanneer de gasten zijn aangekomen, moet je enkel nog alles bakken en op een schotel leggen. Verhit een pan, doe er de scampi’s en inktvisringen in en bak ze aan. Dit alles neemt maar enkele minuten in beslag. Voeg een scheutje wijn toe en laat dit uitkoken. Voeg de tomaten toe en wanneer deze wat platter worden is alles klaar. Schep op de schotel, leg er enkele halve citroentjes bij en dien op.

Geef je gasten een klein bordje en bestek en je kan gezellig met hen meegenieten.

Enjoy!

fac43a1a-f8ce-4d6c-b1f4-5755a7bce3a8

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *