Salades,  Super Healthy,  Veggie

Sobanoedels met gewokte spruitjes

Sommige mensen gaan de titel zien en denken: I’m out. Geen spruitjes voor mij. Daahaaag Ginger, het zal niet voor vandaag zijn. Helemaal oké, natuurlijk MAAR ik heb husband weten te overtuigen met dit gerechtje en hij is ook niet meteen de grootste spruitjes-fan dus misschien is het toch de moeite om te blijven plakken?

De spruitjes worden namelijk fijn gesneden en aangebakken met rode peper. In combinatie met de sobanoedels en zeker ook de heerlijke zoute dressing die ik erbij serveer, zitten we met een lekker gerechtje. Oh ja en heel gemakkelijk te maken en snel klaar. Komt ie!

Benodigdheden, voor 2 personen:

150 g sobanoedels

400 g spruitjes (ongeveer)

1 rode peper

verse peterselie

sesamzaadjes

peper, zout, arachideolie

Dressing: 60 g tahini, 1 el miso, 1 el citroensap, 60 ml warm water, peper

Bereiding:

Breng water aan de kook voor de noedels. Snijd ondertussen de poepjes van de spruitjes en haal de buitenste blaadjes er vanaf. Snijd de spruitjes in fijne reepjes. Versnipper de rode peper. Verhit een flinke scheut arachideolie in een grote pan en doe de noedels in het ondertussen kokend water. Doe de versnipperde spruitjes in de pan, samen met de rode peper en bak aan. Kruid met veel peper en een klein beetje zout. Roer regelmatig.

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dressing tot één glad geheel en versnipper wat verse peterselie. Blijf regelmatig roeren in de spruitjes.

Giet de noedels af en haal de spruitjes van het vuur. Neem er mooie, diepe borden bij en leg steeds aan één kant de noedels en aan de andere kant de spruitjes. Verdeel er flink wat van de dressing over en werk af met de verse peterselie en wat sesamzaadjes.

Heel gezond en heel lekker!

Laurence

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *