Zondag Bakdag: Yoghurt-pannenkoeken
Pannenkoeken. Uberpopulair in vele huishoudens, zowel als ontbijt als als vieruurtje. Hier komen ze een stuk minder vaak op tafel. Husband eet niet zo graag pannenkoeken en ook Julien is er tot nu toe niet zo happig op. Ik daarentegen eet ze wel super graag, maar als het gezelschap niet meedoet is het meteen een stuk minder gezellig, hé. Toch?
Als ik dan een keertje alleen ben, kan ik er wel plots zin in krijgen en dan ga ik aan de slag. Het receptje voor deze yoghurt-pannenkoeken vond ik terug in één van mijn 22 slordig geschreven receptenboekjes. En ik dacht, ik probeer ze eens. Echt lekker, hoor!
Benodigdheden, voor 6 pannenkoeken (ongeveer)
50 g amandelmeel
65g spelt bloem
120 ml Griekse yoghurt
1/2 tl vanille extract
1/2 tl bakpoeder
2 eiwitten
Optioneel: scheutje melk
Afwerking: Griekse yoghurt, chiaconfituur, rode vruchten, honing
Bereiding:
Zeef de spelt bloem en meng met het amandelmeel en het bakpoeder. Meng apart de eiwitten, Griekse yoghurt en het vanille-extract. Giet bij de droge ingrediënten en meng tot een glad geheel. Als je het beslag te dik vindt, kan je altijd een klein scheutje melk toevoegen.
Gebruik een kleine pollepel per pannenkoek en bak ze in een beetje zonnebloemolie. Wanneer er op de bovenkant belletjes verschijnen en de randjes stevig worden, kan je je pannenkoek omdraaien.
Stapel de pannenkoeken en werk af met wat extra Griekse yoghurt, een lepeltje chiaconfituur, rode vruchten en honing.
Werk gerust af op een andere manier als je dit lekkerder vindt!
Smakelijk,
Laurence
7 Comments
Sofie Dupont
Hoi Laurence,
Moet je de eiwitten stijf kloppen?
Groetjes
As Cooked By Ginger
Hoi! Dat is niet nodig ☺️
Foubert Ellen
Hey Laurence
Hoe krijg je ze mooi rond en dik gebakken? Bij mij lopen die uit
Grtjs
Ellen
As Cooked By Ginger
Hoi,
Dan kan het zijn dat je beslag niet dik genoeg is. Zeker Griekse yoghurt gebruiken en geen natuur en zorgen dat je vuur ook warm genoeg is zodat de pannenkoeken meteen beginnen te stollen door de hitte. Als je toch het idee hebt dat je beslag wat dikker mag, kan je altijd wat extra amandelmeel toevoegen.
Groetjes,
Laurence
Lesley
Lukt dit ook met Skyr?
As Cooked By Ginger
Moet zeker lukken! 🙂
Pingback: