Ontbijt,  Snacks

Aardbei-chiaconfituur

Ik eet stiekem echt heel graag confituur. Voornamelijk op toast, rijstwafels of crackers. Ik zal het niet snel tussen een pistolet smeren. Het goede aan confituur is dat het zo lekker is, het minder goede eraan is dat het vol met suiker zit. Je moet maar eens op de pot kijken, over het algemeen bestaat de pot voor de helft uit fruit en voor de helft uit suiker.

Degenen die regelmatig zelf confituur maken, weten hoeveel suiker er in zo’n potje gaat. De gezonde oplossing hiervoor is chia-jam of -confituur. De chiazaadjes zwellen op door het vocht, waardoor je een confituur-like substantie krijgt, die je gemakkelijk op je boterham kan smeren. Doordat je zo goed als geen suiker gebruikt hebt, zit de pure smaak van je fruit er ook nog heel goed in. Je boet dus niet in aan smaak en je wint aan goede voedingsstoffen. Beter kan toch niet?

Benodigdheden, voor 1 potje:

250 g aardbeien

sap van 1/2 limoen

3-4 el chiazaad

3 el rijstsiroop of suiker

Bereiding:

Mix de aardbeien in de blender. Je mag er nog wat stukjes inlaten, dat is hoe je ze zelf graag hebt. Doe de aardbeienpulp in een mengkom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng en giet het geheel in een luchtdichte pot en laat een dagje in de koelkast staan zodat de confituur de kans krijgt om dikker te worden.

Neem nadien een lekkere cracker en smeren maar.

Gezond én lekker, dat is hoe we het graag hebben.

TIP: Heel lekker als extra op je boterham met pindakaas of roomkaas, maar ook heel lekker om onder je yoghurt te mengen.

Enjoy!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *