Lunch,  Ontbijt,  Veggie

Shakshuka

Wat zeg je? Shakshuka?! Jawel, een Midden-Oosters gerecht dat op veel verschillende manieren gemaakt kan worden. De basis is altijd een tomatensaus met heel veel kruiden en eitjes die in de saus gebroken worden en dan nog even de oven in gaan. Het kan als ontbijt, lunch en zelfs als avondeten gegeten worden. Heel lekker met een stukje flatbread of geroosterd vers brood. 

Er wordt altijd veel look in gedaan en er zit ook heel vaak komijn in. Een kruid met een heel specifieke smaak. Zeker mensen die vaak Vlaamse kost eten, vinden het een bijzondere smaak hebben. Ik vind het alvast echt lekker, hopelijk jullie ook. Moest je een komijn-beginner zijn, probeer dan eerst een beetje toe te voegen. 

Veel kookplezier!

Benodigdheden:

2 paprika’s

1 blik tomaten

1 tl komijn

1 tl paprikapoeder

1/2 tl currypoeder

1 tl kurkuma

snufje chilipoeder

peper en zout

1 teen look

1 sjalot

2-4 eieren

verse peterselie

Bereiding:

Snijd de sjalot fijn, versnipper de look en snijd de paprika in dunne reepjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ovenvaste pan. Voeg de ui en de paprika toe en bak enkele minuten aan. Voeg alle kruiden behalve de verse peterselie toe. Vergeet niet ook te kruiden met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Voeg nu het blik tomaten toe aan de pan. Spoel het blik uit met een scheut water en voeg dit ook toe aan de pan. Laat zo’n 10 minuten op middelmatig vuur verder pruttelen.

Maak kuiltjes waar je de eieren wilt. De hoeveelheid eitjes is naar keuze. Ik deed er gewoon twee, maar vier kan ook. Breek de eieren in de kuiltjes. Zet 6-8 minuten in de oven totdat het eiwit hard is en het eigeel loperig.

Werk af met wat peper en zout en verse peterselie.

PSST, ik heb nog een ander heerlijk shakshuka gerechtje voor jullie. Eentje met feta en kikkererwten. Echt verrukkelijk!

Smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *