Feestdagen,  How to,  Lunch,  Ontbijt

10x gerechten voor een lekkere Paasbrunch

Pasen doet me altijd aan gezellig samenzijn en aan brunchen denken. Samenkomen met de familie, paaseitjes rapen met de kinderen en dan allemaal de benen onder tafel schuiven en genieten van een lekkere Paasbrunch. Speciaal voor jullie zette ik 10x gerechten voor een lekkere Paasbrunch voor jullie op een rijtje.

Brunchen is trouwens een soort van laat ontbijt/vroege lunch. Het woord is een combinatie van ‘breakfast’ en ‘lunch’ en het vindt meestal plaats in de late voormiddag en duurt tot.. Wanneer iedereen genoeg heeft. Afhankelijk van je gezelschap kan het dus wel even duren en vooral: heel erg gezellig worden! Er wordt altijd een combinatie van zoete en hartige gerechten geserveerd, al kies je als gastheer of -vrouw natuurlijk zelf wat je op tafel zet.

Klaar voor mijn ideale paasbrunch? Hier gaan we!

Havermoutwafels

Amandel-ricottataart

Penne met scampi en asperges

Zoete broodrolletjes

Mini appelcheesecakes

Bladerdeegtaart met kruidenkaas en asperges

Speculaastruffels

Tartaar van zalm en groene appel

Aardbeimousse

Rabarbergalette

Ziezo, 10x gerechten voor een lekkere Paasbrunch en het beste is: Je kan ze allemaal op voorhand klaarmaken. Want ook degene die de brunch organiseert wilt gezellig mee aan tafel zitten, toch?

Je kan echt alles op voorhand klaarmaken. Als je de bladerdeegtaart warm wilt serveren, kan je deze altijd pas samenstellen vlak voordat de gasten arriveren en dan afbakken terwijl je alles op tafel zet en voor de pasta met scampi en asperges kan je de saus al maken en de pasta al koken, maar houd beide apart. Wanneer het tijd is om aan tafel te gaan, warm je de saus op en roer je de pasta eronder. Even doorwarmen en opdienen.

Nog een kleine tip voor de mini appelcheesecakes, deze maak je best de ochtend voordien al. Deze zijn namelijk het lekkerst op de tweede dag.

Geniet ervan en smakelijk!

Liefs,

Laurence

Psssst, vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse, lekkere inspiratie!

Heb je één van deze gerechtjes gemaakt voor Pasen of een andere gezellige feestbrunch? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *