Feestdagen,  Voor- of bijgerecht

Kerstmenu – Voorgerecht: Avocadocrème met zalm, mango en komkommer

Surprise! Ik heb nog een tweede voorgerecht voor jullie. Een tijdje geleden viel het me op dat ik niet zo heel veel voorgerechtjes op de website heb staan. Ik ben altijd zo bezig met lekkere hoofdgerechten, soep en gebakjes, dat ik de desserts en de voorgerechten al eens uit het oog durf te verliezen. Bij deze probeer ik dat goed te maken met een extra voorgerechtje voor kerst.

Het is een volledig nieuwe kijk op de klassieke krabcocktail. Natuurlijk niets mis mee, met die krabcocktail – smaakt altijd. Plus, bij kerst heb ik het wel lekker traditioneel (zei iemand daar kalkoen en kroketten?), maar vandaag gaan we voor een vernieuwde versie. Eens iets anders… Super lekker!

Ik gebruik in dit receptje de nieuwe olieblend van Vandemoortele voor koude bereidingen. De olie bestaat uit een mengeling van vijf verschillende oliën, namelijk: amandelolie, zwarte komijnolie, olijfolie, koolzaadolie en pompoenzaadolie. De olie ruikt heerlijk en heeft ook een hele mooie kleur. Een heel fijn product om mee te werken.

Receptje? Receptje!

Benodigdheden, voor 4 personen:

Voor de zalmmengeling:

200 g kraakverse zalmfilet

1 mango (rijp, maar niet té zacht)

1/3e komkommer

1/2 chilipeper (een grote, rode)

4 el versnipperde peterselie

2 el olieblend koude bereidingen Vandemoortele

sap 1/2 limoen

peper, zout

Voor de avocadocrème:

2 avocado’s

sap + zeste 1/2 limoen

4 el olieblend koude bereidingen Vandemoortele

snuf chilipoeder

snuf lookpoeder

1 tl honing

peper, zout

Bereiding:

Snijd de zalm, mango en komkommer in kleine blokjes. Zorg ervoor dat je de drie producten allemaal in ongeveer even grote blokjes snijdt. Meng alles samen in een kom en voeg de versnipperde peterselie toe. Voeg het limoensap en de olie toe en kruid stevig met peper en zout. Zet apart.

Ontdoe de avocado’s van hun schil en doe alle ingrediënten samen in de blender. Mix tot een dikke crème.

Versnipper de rode peper.

Neem er mooie glazen bij. Doe op de bodem enkele eetlepels avocadocrème, daarop schep je wat van de zalmmengeling en afwerken doe je met een paar stukjes (niet te veel!) rode peper en nog een plukje peterselie.

Laat het smaken!

Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *