Feestdagen,  How to

Ginger’s kerstmenu 2023

Ginger’s kerstmenu 2023. Haaa, mijn eerste kerstmis weer thuis in België. De twee vorige kerstedities werden gevierd in Cleveland in Amerika, waar we twee jaar gewoond hebben. Het voelt bittersweet, want ik mis de Amerikaanse kerstsfeer wel en we hebben het beide jaren heel fijn en gezellig gevierd met vrienden, maar ik ben ook blij om Kerstmis terug met mijn familie en vrienden hier te kunnen vieren.

En dat gaan we doen met lekker eten!

Want ik zou Ginger niet zijn, als ik niet zou gezorgd hebben voor een feestelijk kerstmenu. Zoals ik elk jaar voor jullie doe. Geloven jullie me niet? Check dan zeker eens volgende menu’s van alle afgelopen jaren.

Zoals je kan zien, heb ik enkel in 2020 een jaartje overgeslagen. Maar ik had het beste excuus van de wereld, want onze lieve Lily vervoegde ons gezin eind 2020 en ik had het veel te druk met mijn pasgeboren baby’tje te knuffelen <3

Genoeg over vorige jaren. Back to 2023! En het is weer lekker, niet te doen. Zullen we alles op een rijtje zetten? Hier gaan we!

Hapje 1: Antipasto spiesjes

Een super lekker aperitiefhapje dat ideaal is om als eerste op tafel te zetten. Iedereen heeft iets om op te knabbelen en ondertussen kan je het volgende hapje klaarmaken.

Hapje 2: Scampikoekjes

Hoho, één van mijn favoriete hapjes deze scampikoekjes. Zo zo lekker en gemakkelijk om te maken én je kan ze op voorhand maken. Driewerf hoera!

Hapje 3: Mini gevulde aardappel

Comfortfood op z’n best. Echt geweldig lekker deze mini gevulde aardappeltjes. Je steekt ze in één keer in je mond en het is meteen een smaakexplosie. Te goed!

Voorgerecht 1: Carpaccio taartjes

Nomnom, heerlijk en origineel. Heel fijn om mee uit te pakken en je kan het ook heel goed op voorhand klaarmaken. Smakelijk!

Voorgerecht 2: Ravioli met boschampignons

Een perfect veggie voorgerechtje. Een paar ravioli’s met deze saus,… daar wordt iedereen vrolijk van.

Hoofdgerecht – Vlees: Ossenhaas met saus van vijg en balsamico

Deze ossenhaas is echt verrukkelijk lekker. Zeker in combinatie met de speciale saus en een stevige portie gratin.

Hoofdgerecht – Vis: Risotto van boschampignons met coquilles

Voor alle liefhebbers van coquilles, het is hier te doen. Een perfecte winterse maaltijd die toch heel feestelijk is. Ideaal voor mensen die niet graag vlees eten.

Bijgerecht: Gratin

Wie wordt er nu niet geweldig vrolijk van gratin? Ik alvast wel hoho! Zo romig, smeuïg en perfect. Ik maakte hem trouwens anders dan anders en once you go Gingers gratin, you never go back. Beloofd!

Dessert: Moelleux met vanille-ijs

Chocolade, dat is altijd goed. Toch?

Bij de koffie: Linzer koekjes

Een perfect zoet koekje om het kerstmenu mee af te sluiten. Zandkoekjes met een laagje jam tussen. Hmmm!

Ziezo, dat was het alweer. Ginger’s kerstmenu 2023. Elk jaar weer een stevig werkje en elk jaar weer met zoveel plezier gedaan. Van kerst, daar word ik vrolijk van. En ik hoop jullie ook!

Laat het smaken!

Extra veel liefs,

Ginger

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor alle kerstinspiratie want buiten dit menu zal er op Instagram en TikTok nog extra kerstinspo gepost worden. YAY!

Heb je een gerechtje van dit menu gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *