Feestdagen

Ginger’s kerstmenu 2022

Ik heb op een korte periode veel feestelijke gerechtjes op jullie afgevuurd. Nu is het tijd voor een recap met ‘Ginger’s kerstmenu 2022, het is feest!‘.

Gezellig tafelen

Ik houd elk jaar rekening met een aantal zaken, maar het allerbelangrijkste voor mij is dat er zoveel mogelijk op voorhand klaargemaakt moet kunnen worden. Zodat iedereen, ook degene die het feest organiseert, gezellig mee kan tafelen. Ik vind het persoonlijk niet leuk om de gezellige momenten te moeten missen omdat ik in de keuken bezig ben. Dus gemakkelijke en gezellige recepten die je goed op voorhand kan klaarmaken met minimaal werk à la minute, dat is voor mij the way to go!

Dit jaar heb ik extra rekening gehouden met het financiële aspect. Het moet gezegd worden, het zijn dure tijden en als je met het eten de kosten wat kan drukken, dat is altijd fijn. Het hoofdgerecht met vlees van dit jaar is bijvoorbeeld een goedkoop toppertje!

Bon, genoeg met die intro. Klaar om alles op een rijtje te zien? Bij deze stel ik jullie met veel liefde voor: Ginger’s kerstmenu. Vrolijk kerstfeest!

Hapje 1 – Scampi met spek en guacamole

Een simpel maar lekker hapje dat door iedereen gesmaakt wordt. Een scampi met spek errond gedraaid, lekker krokant gebakken en gedipt in guacamole. Yum! Je kan de scampi’s zowel koud als warm serveren.

Hapje 2 – Gegrilde halloumi met veenbes en pistache

Een specialer hapje, maar oh zo lekker. Zoet vs zout,. helemaal top met deze combinatie!

Voorgerecht – Champignontaartjes

Een goedkoop en gemakkelijk taartje dat je op voorhand kan klaarmaken indien gewenst. Lekker met een simpele salade on the side. Oh, en helemaal veggie!

Soepje – Soep van broccoli en peer

Een heerlijk tussengerecht dat je op voorhand kan klaarmaken en je de tijd geeft om je hoofdgerecht in de oven te zetten of verder voor te bereiden. Een simpel soepje met een lekkere en krokante afwerking.

Hoofdgerecht (vlees) – Kip cobbler

Een all American inspired hoofdgerecht voor kerst dit jaar. Een romige kipschotel met biscuits on top. The oven in en tadaaa. Een ultra lekker comfortfood gerechtje!

Hoofdgerecht (vis) – Zalm met bloedsinaasappel en olijven

Hoho, dit is zo’n lekker gerechtje. Heerlijk! Je kan de schotel helemaal voorbereiden en dan moet ie enkel nog de oven in wanneer het tijd is om te eten. Easy peasy en oh zo lekker! Ideaal als je mensen aan tafel hebt die geen vlees eten.

Dessert – Trifle met braambessen en citroen

Fris, zoet, zuur,.. Dit dessertje heeft het allemaal en het is een streling voor het oog. Delicious!

Bij de koffie – Pecannoten met witte chocolade en karamel

Een heerlijk zoetje bij de koffie, dat mag niet ontbreken. Deze pecannoten met witte chocolade en karamel zijn ideaal om de feestavond mee af te sluiten.

Dat was het dan alweer, mijn kerstmenu van dit jaar. Ik heb het zoals elk jaar met heel veel liefde gemaakt. Bij deze wil ik jullie dan ook een heel vrolijk kerstfeest toewensen. Dat het een gezellige periode vol warme momenten mag worden.

Veel liefs,

Laurence

Toch nog meer inspiratie nodig? I got you! Check zeker hier al mijn gerechtjes voor de feestdagen of ga rechtstreeks naar kerstmenu 2021, kerstmenu 2019 of kerstmenu 2018. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie.

Heb je een gerechtje van dit menu gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *