Feestdagen

Ginger’s kerstmenu 2021

En dan zijn we aangekomen aan ‘Ginger’s kerstmenu 2021 – Het is feest!’, de recap die ik elk jaar nadat alle gerechtjes online gekomen zijn nog eens maak, zodat jullie in één oogopslag het menu kunnen zien en kunnen beslissen welke gerechtjes jullie eruit pikken voor het kerstmenu.

Elk jaar maak ik met super veel liefde dit kerstmenu klaar. Ik vind het zo geweldig om iedereen van inspiratie te voorzien en deel te mogen uitmaken van jullie kersttafel.

Er werd me ooit eens in een interview gevraagd wat ik het mooiste vond aan dit hele blog-gebeuren. Ik moest niet lang nadenken over mijn antwoord: Dat ik met mijn gerechtjes een klein beetje deel mag uitmaken van mooie momenten aan tafel. Gezellige momenten, lachbuien met tranen die over de wangen rollen, aankondigingen, afscheid nemen, nieuw leven vieren, gewoon tafelen onder vrienden,… Veel mooie momenten zijn gelinkt aan eten. Het idee dat dat af en toe mijn eten mag zijn,.. Daar word ik buitensporig gelukkig van.

Bedankt dus om met zoveel plezier mijn gerechten klaar te maken.

Klaar om het volledige kerstmenu van 2021 nog eens op een rijtje te zien? Komt ie!

Hapjes

De hapjes zijn geweldig dit jaar. Gemakkelijk te maken (zoals al mijn gerechten eigenlijk) en zo verrukkelijk lekker! Wat passeerde de revue? Als eerste de rauwe zalm met groene appel, gevolgd door hartige crackers met spek en kaas. Om door te schuiven naar crostini’s met brie en veenbessen en af te sluiten met deeeeelicious kroketjes met spek en erwtjes.

Voorgerecht

Een licht smaakbommetje als voorgerecht. Een crème van feta met gegrilde asperges met een jasje van spek en smaakvolle geroosterde tomaatjes.

Hoofdgerecht

Zoals gewoonlijk maakte ik er eentje met vlees en eentje met vis. Dit jaar zijn dat de heerlijke zoetzure gehaktballetjes met een gedurfde Oosterse puree en Zalm Wellington, een visgerechtje om duimen en vingers af te likken.

Dessert

Als dessert een yummy cheesecake met veenbessen en een korst van pretzels. Lekker, hoor!

Bij de koffie

En als last but not least, het toetje bij de koffie: Truffels met walnoot. Een zachte truffel met een vulling van walnoot, overgoten met melkchocolade en een streepje pure chocolade. Yum!

Zie zo, dat was alles even op een rijtje. Bedankt dat ik deel mag uitmaken van jullie feestdagen! Ik wens jullie een fijne kerst en een mooi nieuw jaar toe.

Bijzonder veel liefs,

Laurence

Meer inspiratie nodig? Check dan zeker de kerstmenu’s van 2019 en 2018, het zijn beide toppertjes. Side note: Er is geen kerstmenu van 2020 omdat ik toen voor de tweede keer mama ben geworden van mijn mooie Lily en alle aandacht naar mijn lieve schat ging.

Heb je dit menu of een deel ervan gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Psst, vergeet me niet te volgen op Instagram voor lekker veel lekkere inspiratie! <3

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *