Aperitief,  Feestdagen,  Snacks

Crackers met spek en kaas

Oké, hear me out. Deze crackers met spek en kaas zijn ge-wel-dig. Je zou het niet meteen denken omdat ze zo simpel en gemakkelijk zijn en je maar weinig ingrediënten nodig hebt maar OMG, ze zijn top.

Ik liet ze proeven aan mijn ouders en hun eerste reactie was ‘wow, dat is lekker’ en voor ik het wist, was het bakje bijna leeg. Zalig, zo heb ik het graag. Een teken dat ze zeker en vast thuis horen in mijn kerstmenu van dit jaar. Ze zijn ideaal om op tafel te zetten als eerste hapje. Zo heeft iedereen een kleine versnapering bij het eerste glaasje en heb je op je gemakje tijd om het eerstvolgende hapje voor te bereiden. Geef toe, de hapjes zijn het tofst aan kerst, hé. En de kroketten, natuurlijk.

De crackers bevatten vijf simpele ingrediënten: Crackers, ontbijtspek, cheddar, parmezaan, oregano. Het enige dat je nodig hebt, zijn de volgende drie dingen: Een bakplaat, een vel bakpapier en een oven.

Gewoon heel gemakkelijk, goedkoop, simpel en kei lekker. Meer moet dat niet zijn. PS: Ze zijn nog lekkerder dan ze eruit zien, ik beloof het!

Benodigdheden, voor 12 crackers:

12 crackers

6 vellen ontbijtspek

50 g geraspte cheddar

30 g geraspte parmezaan

oregano

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de bakplaat er alvast uit en leg er een vel bakpapier op. Snijd het ontbijtspek in de lengte in twee. Draai rond elke cracker een stukje spek. Leg op de bakplaat. Bestrooi met de cheddar, vervolgens met de parmezaan en strooi dan de oregano over elke cracker.

Bak 10 minuten en serveer warm of koud.

TIPS:

 • Ik gebruik gewone naturel crackers. Bij deze een voorbeeldje om het te verduidelijken. Je kan natuurlijk ook voor crackers met een extra smaakje gaan, maar ik ben pro de natuur te nemen omdat we al zo’n krachtige smaken gebruiken in het recept.
 • Je kan de crackers meteen serveren, maar je kan ze ook perfect op voorhand maken en afgekoeld serveren. Beiden zijn lekker. Let wel, als je ze te lang op voorhand maakt, kunnen ze wat platter gaan worden. Ik zou ze maximum de dag zelf klaarmaken.

Laat het smaken en veel snackplezier!

Laurence

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Voor het geval dat je geen genoeg zou kunnen krijgen van de apéro-pret,.. Je kan altijd op de aperitief-pagina op zoek gaan naar andere receptjes voor hapjes. Meer dan genoeg inspiratie!

Crackers met spek en kaas

As Cooked By Ginger
Heerlijke crackers met spek en kaas die je perfect als hapje kan serveren. Al zijn ze ook leuk op een tetteravond, voetbalavond, of eender welke avond met vrienden.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 12 crackers

Ingrediënten
  

 • 12 crackers naturel
 • 6 vellen ontbijtspek gehalveerd in de lengte
 • 50 g cheddar geraspt
 • 30 g parmezaan geraspt
 • 1 tl oregano

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de bakplaat eruit en leg er een vel bakpapier op.
 • Draai het spek (vergeet het niet te halveren in de lengte zodat je 12 stukken hebt) rond de crackers en leg ze op de bakplaat.
 • Verdeel de cheddar over de crackers en vervolg met de parmezaan.
 • Strooi de oregano erover en bak 10 minuten.
 • Serveer warm of laat afkoelen en serveer koud.

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept