Feestdagen

Salade met appel en peer

Wat een heerlijk gerecht, deze salade met appel en peer. Een ideale lichte salade die je zo kan eten, met een stukje vlees on the side of als onderdeel van een feestmaal!

Zelf maakte ik deze salade voor Thanksgiving, om een uitgebreid buffet nog een beetje meer uit te breiden en wat op te vrolijken met een kleurrijke en frisse salade. Ideaal gecombineerd met de kalkoen en wat zwaardere gerechten die op het menu staan bij een feestdag als Thanksgiving.

Deze salade kan daarbuiten perfect dienen als gezonde lunch of licht avondmaal. Met een stukje brood erbij of iets anders naar keuze, uiteraard. Ten huize Ginger doe je met mijn recepten wat je wilt!

Benodigdheden, voor 4 personen als bijgerecht:

Voor de salade:

3x handvol gemengde sla (kies voor een herfstige/winterse mengeling)

1 peer, in dunne schijfjes

1 appel, in dunne schijfjes

120 g feta

80 g gedroogde veenbessen

5 el geroosterde amandelschilfers

200 g speklapjes

Voor de dressing:

1 el olijfolie

3 el balsamicoazijn

1 el mosterd

1 el ahornsiroop

peper, zout

Bereiding:

Bak het spek krokant, laat afkoelen en snijd in stukjes.

Dresseer de gemengde sla op een grote schotel of in een grote kom. Dresseer er de schijfjes appel en peer overheen. Verkruimel de feta erboven en verdeel de veenbessen en amandelschilfers over de salade. Strooi als laatste het spek over de salade.

Meng alles voor de dressing en giet over de salade.

Tips:

  • Je kan deze salade volledig op voorhand klaarmaken. Doe de appel-en peer schijfjes in een kom en sprenkel er een klein beetje citroensap over, zo zullen ze niet verkleuren. Houd de dressing apart totdat je de salade serveert.
  • Wil je de salade extra winters maken, kies dan voor walnoten ipv amandelschilfers.
  • De ahornsiroop kan vervangen worden door honing, maar ikzelf verkies wel de specifieke smaak van ahornsiroop voor deze dressing.
  • De vellen spek kunnen vervangen worden door spekblokjes. Ik ging voor vellen omdat ik het er leuk vind uitzien.

Laat het smaken!

Laurence

Helemaal fan van deze salade? Wacht tot je deze heerlijke boerenkoolsalade met bloedsinaasappel ziet of check zeker ook eens deze salade met butternut, gorgonzola en granola. Hmm! Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Salade met appel en peer

As Cooked By Ginger
Een heerlijke winterse en feestelijke salade met appel en peer. De gedroogde veenbessen, amandelen en krokant spek zorgen ervoor dat het een echte smaakbom wordt!
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Lunch
Keuken Belgisch

Ingrediënten
  

Voor de salade

  • 200 g speklapjes
  • 3 handvol gemengde sla kies een winterse mengeling
  • 1 peer in dunne schijfjes
  • 1 appel in dunne schijfjes
  • 120 g feta verkruimeld
  • 80 g gedroogde veenbessen
  • 5 el geroosterde amandelschilfers

Voor de dressing

  • 3 el balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 1 el ahornsiroop
  • peper, zout

Instructies
 

  • Bak het spek krokant, laat afkoelen en snijd in stukjes.
  • Hak de salade grof en verdeel over een grote schotel. Verdeel daarop de schijfjes appel en peer.
  • Verkruimel de feta boven het geheel en strooi er de stukjes spek over.
  • Verdeel de gedroogde veenbessen en geroosterde amandelschilfers over de salade.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en giet over de salade.
Trefwoord Appel, Peer, Salade

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept