Salades,  Super Healthy,  Veggie

Salade met boerenkool en wijnappelsien

Healthy food! Als je daar naar op zoek bent, dan zal deze salade met boerenkool en wijnappelsien niet teleurstellen. Hij is super gezond, zit boordevol met vanalles dat goed voor je is en is gewoon super smakelijk.

Groentjes, please!

Hoe lekker kroketten, vlees met een lekkere jus en alle feestmaaltijden ook kunnen zijn. Na een tijdje schreeuwt ons lichaam voor een pauze en willen we gewoon even een lichte maaltijd. Persoonlijk geniet ik altijd enorm van de feestdagen en al het lekker eten dat erbij komt kijken maar nadien heb ik altijd super veel zin in lichte maaltijden. Even terug de balans erin krijgen. Daar kan deze salade met boerenkool en wijnappelsien zeker mee helpen.

In januari zijn de wijnappelsienen (of bloedsinaasappel) trouwens echt verrukkelijk lekker. Ze zijn prachtig mooi rood en super sappig. Verrukkelijk!

Zin gekregen om hem ook te maken? Dat snap ik! Hier gaan we..

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 kleine boerenkool

100 g geraspte wortel (ongeveer)

handje zonnebloempitten

100 g feta

1 wijnappelsien

1 el gedroogde peterselie

Dressing: sap 1/2 sinaasappel, 1 tl mosterd, scheut olijfolie, peper, zout

Afwerking: croutons naar keuze

Bereiding:

Trek voor de boerenkool de blaadjes van de dikke stengels en was grondig. Dep ze droog en doe ze in een grote mengkom.

Meng de ingrediënten van de dressing en voeg de helft toe aan de boerenkool. Masseer de dressing in de blaadjes met je handen.

Voeg de wortel, zonnebloempitten en gedroogde peterselie toe en verbrokkel de feta boven de salade.

Snijd de schil van de wijnappelsien. Verwijder hierbij zoveel mogelijk van het witte vel. Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg toe aan de salade. Meng en verdeel over twee borden.

Werk af met de rest van de dressing en de croutons.

TIPS:

  • Zorg dat je de dressing goed in de boerenkool masseert met je handen. Op deze manier mengen de smaken goed en wordt je boerenkool minder stug, wat hem aangenamer van textuur maakt om op te eten.
  • Voel je vrij om de zonnebloempitten te vervangen door andere zaden, noten of pitten. Geschaafde amandelen of pompoenpitten bijvoorbeeld.
  • Dit gerecht is heerlijk als lunch of licht avondmaal. Vind je het toch iets te licht, serveer dan met een stukje naan brood of ander brood naar keuze.
  • Je kan dit gerecht ook perfect gebruiken als onderdeel van een feestelijk buffet of brunch.

Smakelijk!

Laurence

Psst, klinken lichte gerechtjes als muziek in de oren? Neem dan zeker een kijkje bij de rest van mijn gezonde gerechtjes. Dat doe je door hier te klikken! Uiteraard kan je ook altijd mee volgen op Instagram voor dagelijkse inspiratie.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Salade met boerenkool en wijnappelsien

As Cooked By Ginger
Een heerlijke crunchy salade met boerenkool en wijnappelsien. Voeg daar nog wortel en feta aan toe en je hebt in no time een super gezonde én lekkere salade op tafel getoverd.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de salade

  • 1 kleine boerenkool
  • 100 g geraspte wortels of hoeveelheid naar keuze
  • 100 g feta
  • 40 g zonnebloempitten of hoeveelheid naar keuze
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 wijnappelsien (bloedsinaasappel)
  • 1 handje croutons soort naar keuze

Voor de dressing

  • sap 1/2 sinaasappel
  • 1 tl mosterd
  • scheut olijfolie
  • peper, zout

Instructies
 

  • Scheur de blaadjes van de dikke stengels van de boerenkool en spoel ze goed met water. Dep ze droog en doe ze in een grote mengkom.
  • Meng alle ingrediënten van de dressing en giet de helft van de dressing bij de boerenkool. Masseer de dressing stevig in de blaadjes.
  • Voeg de wortelen, gedroogde peterselie en zonnebloempitten toe en verkruimel de feta boven de salade.
  • Snijd de schil van de wijnappelsien. Verwijder hierbij zoveel mogelijk van het witte vel. Snijd het vruchtvlees in stukken en voeg toe aan de salade.
  • Meng en werk de salade af met de rest van de dressing en de croutons. Serveer!
Trefwoord Boerenkool, Feta, Wijnappelsien

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept