Lunch,  Salades,  Super Healthy,  Veggie

Salade met geitenkaas en aardbeien

Heb ik even een superlekker gerechtje voor jullie. Fris, zomers en oh zo mmmmm! Een perfecte combinatie. De typische sterke smaak van geitenkaas met het zoete van de aardbeien en een gekarameliseerd pecannootje. Proef je het al? Wij alleszins wel en God, wat was het lekker. Het is een perfect gerechtje voor als je weinig tijd hebt om in de keuken te staan. Misschien tien minuten werk, meer zal het toch niet zijn.

Vroeger was ik niet echt fan van geitenkaas, maar ondertussen toch wel al. Ik leerde het opnieuw eten door dit gerechtje. Ook een absolute topper, trouwens. Ik probeer het nu dus terug wat meer te integreren in mijn keuken. Kwestie van een beetje af te wisselen met feta, mozzarella en ricotta. Ik ben namelijk nogal een hevige feta-fan en soms denk ik dat mijn lezers denken: ‘Is ze weer daar met haar feta’. Ik varieer dus ik leef. Zie alvast hier hoe je dit toppertje maakt. Helemaal niet moeilijk hoor.

cf7b3aa1-600f-4e90-a98a-9e80242d782d

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 rolletje geitenkaas

20 aardbeien

zakje gemengde sla

rucola

2x handje pecannoten

honing

1 el donkerbruine suiker

1/2 rode ui

aardbei-balsamico (of gewone als je het niet kan vinden)

Bereiding:

Neem twee diepe borden en doe er een handvol gemengde sla en een handvol rucola in. Snijd de geitenkaas in schijfjes en snijd deze eventueel nog eens in twee. Voeg toe aan de salade. Snijd de aardbeien in schijfjes of blokjes en voeg toe. Snijd de rode ui in ringen of blokjes en voeg toe. Neem de pecannoten en doe deze in een pan op het vuur. Doe er een flinke scheut honing en de bruine suiker over en laat karameliseren op het vuur. Dit duurt maar een paar minuten. Voorzichtig als je de noten vastpakt, de suiker wordt gloeiend heet. Voeg de noten toe aan de salade en werk af met de aardbei-balsamico.

Gewoon verrukkelijk, ik beloof het.

Tip: het is ook helemaal overheerlijk op een bruine boerenboterham. Beleg het brood met de kaas, aardbei, rode ui, noten en rucola en doe er wat balsamico over. Als je het brood kort roostert, smelt je kaas zelfs een beetje. Zeker even lekker!

e7cf3cd6-4428-45b0-bc1e-a6674080c3ba

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *