Lunch,  Vlees

Bagel Nachoschotel

De loaded nachoschotel, die kennen jullie allemaal wel. Een grote schotel vol met nachos, kaas, jalapenos, vlees, salsa,.. Noem maar op, alles kan! Het is een populaire lekkernij die leuk is om te maken als je gasten hebt. Maar ik bedacht me onlangs, ‘Wat als ik er nu eens een burger van maak en dan eentje met een lekkere bagel als broodje?’ Wat een topidee, al zeg ik het zelf. Ik ging dus aan de slag en gebruikte de bagels van NY Bakery Co. De lekkerste bagels, vind ik persoonlijk.

Ready for a delicious bagelburger? Hier gaan we! 

Benodigdheden, voor 2 bagels: 

original bagels

250 g varkenskalfsgehakt 

1 ei 

paneermeel

Pot milde salsa (of hot als je durft)

Potje zure room

Nachos 

Jalapenos 

4tal blaadjes kropsla 

2 vellen cheddar

Bakboter

Bereiding: 

Meng het gehakt met het ei en voeg zoveel paneermeel toe totdat je gehakt stevig is. Vorm twee grote, platte burgers en bak aan in boter. Korst aan op hoog vuur en laat de burgers dan verder garen op laag vuur. Wanneer de burgers bijna gaar zijn, leg je op beide een vel cheddar zodat dit kan smelten. 

Halveer de bagels en rooster ze goudbruin in de broodrooster. Smeer er wat salsa over uit, gevolgd door zure room en een blaadje sla. Leg daarop de burger met de gesmolten kaas en vervolg met wat extra salsa en zure room. 

Verkruimel een handje nachos en strooi over de zure room. Werk af met jalapenos. Dek af met het hoedje van de bagel. Serveer eventueel met wat extra nachos en een salade.

Comfortfood op zijn best! 

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *