Soep,  Super Healthy,  Veggie

Bouillon met boontjes, ricotta en granen

Wat een heerlijk gerechtje. Het is licht, simpel en zit boordevol groentjes. Een lichte groentebouillon met verschillende boontjes, citroenricotta en freekeh. Dat laatste is een graanproduct dat gemaakt wordt van geroosterde, groene tarwe. Het bevat veel vezels en eiwitten en heeft een lage glycemische index. Wat zoveel wilt zeggen als: het geeft een langdurig, verzadigd gevoel. Los daarvan, jullie weten intussen wel dat ik met al die waardes niet zo erg bezig ben en gewoon op buikgevoel eet, is het gewoon erg lekker. Het smaakt erg graan- en bijna nootachtig en het heeft een fijne bite. Love!

Het is niet overal even gemakkelijk te vinden, maar bij Delhaize kan je freekeh kopen.

Verder is het een fris, licht gerechtje. Ideaal als lichte lunch of avondmaal en perfect voor de lente en zomer die in aantocht zijn!

Benodigdheden, voor 2 personen:

100 g freekeh

1 l groentebouillon

150 g prinsessenbonen

150 g tuinbonen

2 stengels lente-ui

200 g ricotta

zeste van 1/4 citroen

2 blaadjes laurier

peper, zout

olijfolie

Bereiding:

Kook de freekeh zoals aangegeven op de verpakking. 

Breng de bouillon aan de kook. Dop de prinsessenboontjes en snijd in twee of drie. Snijd de lente-ui in ringen. Voeg de prinsessenbonen, tuinbonen, lente-ui en laurier toe aan de bouillon, zet het vuur middelmatig en laat 20 minuten verder pruttelen. 

Meng de ricotta met de citroenzeste, een scheutje olijfolie en flink wat peper. 

Neem er twee borden bij en verdeel er de freekeh over. Leg drie hoopjes ricotta in elk bord en schep er de bouillon bij.

Werk af met peper. 

Laat het smaken! 

Laurence 

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *