Aperitief

Bruschetta met ricotta en geroosterde aardbeien

Aperitieven is nog nooit zo leuk geweest! Een glaasje prosecco in de hand en dan enkele van deze toppertjes op je bord. Haaa, genieten tot en met!

Met bruschetta kan je enorm veel experimenteren. De klassieke tomaat mozzarella, feta en spinazie, tomatensalsa met look en basilicum,.. Noem maar op. Deze bruschetta’s zijn eens iets helemaal anders en tegelijk oh zo heerlijk! Aan de ricotta wordt wat citroen toegevoegd en de aardbeien worden geroosterd met honing en balsamicoazijn.

Ik gebruik hiervoor deze heldere, goudkleurige, vloeibare honing van Meli. De knijpfles is super handig in gebruik. Geen plakkerige handen of vlekken in de kast!

Zullen we aan ons aperitiefje beginnen? 

Benodigdheden, voor 8-10 bruschetta’s:

500 g aardbeien

2 el + 1 tl vloeibare honing van Meli

1 el balsamicoazijn

250 g ricotta 

Zeste van ¼ citroen

1 ciabatta 

Peper, zout

Olijfolie

Handje pistaches, grof gehakt

Bereiding: 

Snijd de aardbeien in vier. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel met de twee eetlepels honing en de balsamicoazijn. Meng en bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. 

Meng de ricotta met de theelepel honing, citroenzeste, een scheutje olijfolie en peper en zout. Zet apart. 

Snijd de ciabatta in sneetjes en wrijf ze in met olijfolie en zout. Bak goudbruin in een droge pan. 

Beleg de broodjes met een laagje ricotta en schep daarover wat van de geroosterde aardbeien. Werk af met de pistaches. 

Zomer op je bord!

Laurence 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *