Aperitief

Bruschetta met ricotta en geroosterde aardbeien

Aperitieven is nog nooit zo leuk geweest! Een glaasje prosecco in de hand en dan enkele van deze bruschetta met ricotta en geroosterde aardbeien op je bord. Haaa, genieten tot en met!

Met bruschetta kan je enorm veel experimenteren. De klassieke tomaat mozzarella, feta en spinazie, tomatensalsa met look en basilicum,.. Noem maar op. Deze bruschetta’s zijn eens iets helemaal anders en tegelijk oh zo heerlijk! Aan de ricotta wordt wat citroen toegevoegd en de aardbeien worden geroosterd met honing en balsamicoazijn.

Ik gebruik hiervoor deze heldere, goudkleurige, vloeibare honing van Meli. De knijpfles is super handig in gebruik. Geen plakkerige handen of vlekken in de kast!

Zullen we aan ons aperitiefje beginnen? 

Benodigdheden, voor 8-10 bruschetta’s:

500 g aardbeien

2 el + 1 tl vloeibare honing van Meli

1 el balsamicoazijn

250 g ricotta 

Zeste van ¼ citroen

1 ciabatta 

Peper, zout

Olijfolie

Handje pistaches, grof gehakt

Bereiding: 

Snijd de aardbeien in vier. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel met de twee eetlepels honing en de balsamicoazijn. Meng en bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. 

Meng de ricotta met de theelepel honing, citroenzeste, een scheutje olijfolie en peper en zout. Zet apart. 

Snijd de ciabatta in sneetjes en wrijf ze in met olijfolie en zout. Bak goudbruin in een droge pan. 

Beleg de broodjes met een laagje ricotta en schep daarover wat van de geroosterde aardbeien. Werk af met de pistaches. 

Zomer op je bord!

Laurence 

Ben je wel fan van aardbei in je gerechten? Bekijk dan ook eens deze lekkere minipizza’s met aardbei en feta of deze pompoenfalafel met aardbeisalsa.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Bruschetta met ricotta en geroosterde aardbeien

As Cooked By Ginger
Een knapperige bruschetta met citroenricotta en verrukkelijke geroosterde aardbeien, afgewerkt met crunchy pistachenootjes. In love!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 25 min
Gang Borrelhapje
Keuken Belgisch
Porties 10 porties

Ingrediënten
  

  • 500 g aardbeien in vier gesneden
  • 2,5 el vloeibare honing
  • 1 el balsamicoazijn
  • 250 g ricotta
  • zeste 1/4 citroen
  • 1 ciabatta
  • handje pistachenoten grofgehakt
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de aardbeien in een ovenschaal en besprenkel met 2 el honing en de balsamicoazijn. Meng en zet 15 minuten in de oven.
  • Meng de ricotta met de halve el honing, citroenzeste, een scheutje olijfolie en peper en zout. Zet apart.
  • Snijd de ciabatta in 10 sneetjes en wrijf ze in met olijfolie en zout. Bak goudbruin in een droge pan.
  • Besmeer de broodjes met een laagje ricota en schep daarop wat van de geroosterde aardbeien.
  • Werk af met de pistachenoten. Enjoy!
Trefwoord Aardbeien, Bruschetta, Ricotta

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept