Aperitief,  Feestdagen

Bladerdeegrolletjes met gehakt en cheddar

Hohooo, over een ultiem lekker aperitiefhapje gesproken. Dat kunnen we van deze bladerdeegrolletjes met gehakt en kaas zeker en vast zeggen. Ze zijn lekker vettig, maar dat maakt ze extra smakelijk. We kunnen in deze tijden allemaal wel een stevig hapje gebruiken, hé. Glaasje prosecco erbij en we zijn klaar om er een gezellige avond van te maken.

Het lijkt me alvast een leuk ideetje voor de feesten die er alweer zitten aan te komen. Hoe snel kan een jaar gaan? Kerst loert alweer om de hoek, zalig!

In dit gerechtje zit niet alleen gehakt en cheddar maar er zit ook mosterd in verwerkt, dat het hapje dat tikkeltje extra geeft. In het gehakt zit de Maille Dijon Original en in de dipsaus de Maille Old Style mosterd (graanmosterd). Beide toppertjes met hun eigen specifieke smaak. Love it!

Zullen we aan de slag gaan?

Benodigdheden, voor een 10-tal rolletjes:

1 rol bladerdeeg

350 g varkensrunds gehakt

1 tl worcestersaus

1 tl Maille Original

handje verse peterselie, fijn versnipperd

100 g cheddar, geraspt

Dipsaus: 125 g Griekse yoghurt, 1 el Dijon Old style graanmosterd, 1 tl honing, scheutje witte wijnazijn, peper, zout, snuf cayennepeper

Bereiding:

Rol het vel bladerdeeg uit tot een rechthoek. Meng het gehakt met de worcestersaus, de mosterd en de peterselie. Kruid stevig met peper en zout. Smeer het uit over het bladerdeeg. Het is niet nodig een randje vrij te laten. Strooi de cheddar uit over het gehakt. Rol het bladerdeeg strak op, wikkel het in plasticfolie en laat een uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rol in dikke schijfjes en leg ze in een ovenschotel of op een bakplaat. Bak ze 25 minuten.

Maak ondertussen de dipsaus door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Houd koel tot de rolletjes klaar zijn.

Haal de rolletjes uit de oven en serveer warm met de dipsaus.

Enjoy!

Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *