Comfortfood,  Pasta

Gnocchi met butternut en spek

Ik blader graag door kookmagazines. Reportages lezen, nieuwe gerechtjes en producten ontdekken en, het tofste van al, af en toe mijn eigen creaties tegenkomen. Dat laatste is het geval bij het Delhaize Magazine. Een super mooi boekje vol culinaire inspiratie. Zo kwam ik recent dit gerechtje tegen. Gnocchi met butternut, spek en een botersausje. Een gouden combinatie! Of het gesmaakt heeft? Amai, nog niet!

Willen jullie het receptje? Komt ie.

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 zakje verse gnocchi (te vinden in de koelafdeling bij de verse pasta’s)

1/3 butternut

120 g pancetta carbonara

boter, olijfolie

peper, zout, tijm, rozemarijn

parmezaanschilfers

Bereiding:

Schil de butternut en snijd in kleine blokjes. Neem er een pan bij en bak er de spekjes in aan. Wanneer ze krokant zijn, haal je ze uit de pan. Voeg de butternutblokjes toe en bak kort aan op hoog vuur. Kruid met peper, zout, tijm en rozemarijn. Zet het vuur vervolgens lager en laat een tiental minuten rustig garen.

Verhit een flinke klont boter (ik bedoel een hele flinke klont) in een tweede pan en bak er de gnocchi in totdat deze goudbruin is en laat dan verder garen op laag vuur. Zo’n 10 minuten ongeveer. Voeg de gare butternut en spekjes toe en schud even op. Verdeel over twee borden en werk af met olijfolie, peper en parmezaanschilfers.

TIP: In het magazine werken ze met verse salie ipv tijm en rozemarijn. Salie gaat heel goed samen met butternut. Als je salie wilt gebruiken, dan bak je de blaadjes na het spek krokant aan in het vet en haal je deze uit de pan. Voeg ze samen met het spek en de butternut toe aan de gnocchi.

Laat het smaken!

Laurence

2 Comments

  • Meliena Decuypere

    Hallo Laurence!

    Ik maakte dit receptje gisteren en de smaken waren echt een perfecte combinatie! Ik kon uit het recept echter niet uitmaken of ik eerst de gnocchi moest koken (zoals op mijn verpakking stond) en dan moest aanbakken in de boter, of ze regelrecht in de pan mocht bakken.
    Ik heb ze uiteindelijk een minuutje gekookt zodat ze niet slap waren en gemakkelijk aan te bakken, maar doe ik dat in de toekomst ook?
    Meliena

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *