Comfortfood,  Super Healthy,  Veggie

Labneh met geroosterde groentjes en za’atar

Jullie weten dat ik als Delhaize-ambassadeur snel op de hoogte ben van nieuwe producten in de winkel. Ik ben vaak enthousiast over deze nieuwigheden, maar dit toppertje maakte me wel héél gelukkig. Want er is vanaf nu ‘labneh’ te koop bij Delhaize.

Hé, ho stop, Ginger! Wat is dat?

Wel, labneh is in feite uitgelekte yoghurt, afkomstig uit de Midden-Oosterse keuken. Ze is heel dik, romig en vol van smaak, een tikkeltje zuur en licht gezouten. De Labneh lekt zo’n 48 uur uit in de zuivelarij van Delhaize. Je eet de yoghurt voornamelijk in hartige gerechten. Su-per lekker!

Ik maakte er alvast stevig gekruide, geroosterde groentjes bij. Heerlijk met een stukje flatbread. Hoe maak je het? Here we go!

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 potje labneh van 200g (te vinden bij de zuivel afdeling)

1 grote zoete aardappel of 2 kleintjes

100 g feta

1 aubergine

2 stengels lente-ui

tuinkers

olijfolie

Kruiden: Za’atar, currypoeder, paprikapoeder, komijn, kurkuma, peper, zout, chilipoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Was de aubergine en snijd ook in blokjes. Doe beide groentjes samen in een grote mengkom en voeg een royale hoeveelheid olijfolie toe. Kruid met alle kruiden, behalve de za’atar. Wees voorzichtig met het chilipoeder en ook niet overdrijven met de komijn. Go nuts met de rest van de kruiden 😉 Meng en spreid de groentjes uit over de bakplaat. Zet het geheel 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Ondertussen kan je even een glaasje drinken, opruimen, je lente-ui al in schijfjes snijden of je bezig houden met je flatbread. Voor mij wel een must om erbij te serveren, maar Turks brood lijkt me ook heel lekker. Ik gebruik voor mijn flatbread altijd deze mix. Je moet gewoon wat water en een beetje olijfolie erbij doen, kneden, uurtje laten rusten en dan is het al bijna klaar. Heel lekker als je daar nog wat komijnzaadjes op doet.

Als de groentjes klaar zijn, haal je ze uit de oven en neem je er twee mooie borden bij. Smeer op elk bord 100 g labneh uit. Als je dit met de bolle kant van een lepel doet, krijg je het mooiste resultaat.

Verdeel er de groentjes over en verkruimel vervolgens de feta erover. Werk af met schijfjes lente-ui, enkele plukjes tuinkers en een snufje van de za’atar. Oh, ook een beetje extra olijfolie niet vergeten.

Serveer met flatbread of Turks brood.

Zo lekker!

Laurence

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *