Salades,  Super Healthy

Salade met butternut, gorgonzola en granola

Als je denkt aan granola, dan denken de meeste mensen aan ontbijt. Yoghurt met granola en fruit, zo wordt het het vaakst gegeten, denk ik. Maar wist je dat je granola ook perfect in hartige gerechtjes kan gebruiken? Het is super lekker om je salades mee af te werken en ik denk ook meteen aan granola serveren bij een lekkere kaasschotel. Kan niet anders dan lekker zijn. Brood, kaas en daar een beetje granola over strooien. Yum!

Ik gebruik hiervoor de granola van Leonie’s Granola, meer specifiek de mengeling met ‘noten en pitten‘. Deze is niet te zoet waardoor het perfect bij een hartig gerechtje kan passen.

Niet overtuigd? Dan zal je dat na dit simpel, maar lekker gerechtje misschien wel zijn. We gaan aan de slag!

Benodigdheden, voor 2 personen:

klein zakje veldsla

1/3 butternut

1-2 bietjes naar keuze

100 g gorgonzola

Léonie’s noten & pitten

peper, zout, currypoeder, paprikapoeder, tijm

olijfolie

Bereiding:

Schil de butternut en snijd in blokjes. Doe ze in een mengkom en voeg er olijfolie, peper, zout, currypoeder en paprikapoeder aan toe. Meng en stort ze op de bakplaat.

Schil de bietjes en snijd in blokjes. Doe ze in een mengkom en voeg er olijfolie, peper, zout en tijm aan toe. Meng en doe de blokjes in een ovenschotel. Zet deze naast de butternutblokjes en zet het geheel 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat afkoelen.

Verdeel de veldsla over twee borden en verdeel er de afgekoelde, geroosterde groentjes over. Scheur de gorgonzola met je handen in stukjes en verdeel ook over de borden. Strooi er flink wat granola overheen en werk af met olijfolie en peper.

Smakelijk!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *