Aperitief

Bladerdeeg bites met spinazie en artisjok

Aperitieven, het is en blijft leuk. Zowel in de lente als in de zomer als in de herfst als in de winter. Eerlijk is eerlijk, het is één van de schonere deugden van het leven. Een glaasje drinken met een lekker hapje erbij. I love it!

Vandaag heb ik dus nog eens een topper van een aperitiefhapje voor jullie. Easy peasy en super lekker! Een mengeling van spinazie, artisjok, mozzarella én de smeuïge verse kaas van St Môret. Een genoegen om van te proeven, want hij bestaat enkel uit room, melk en een snufje zout. What you see is wat you get dus, geen verborgen ingrediënten maar een natuurlijke verse kaas. Yum!

Zal ik jullie vertellen hoe je dit lekker hapje kan maken? Check!

Benodigdheden, voor 24 hapjes:

230 g diepvriesspinazie, ontdooid

160 g artisjokharten op olie, uitgelekt & grof gesneden

100 g St Môret, natuur of light

60 g zure room

150 g geraspte mozzarella, plus wat extra voor de afwerking

50 g geraspte parmezaan

peper, zout

1 rol bladerdeeg

TIP: Je kan er ook een volledig taartje van maken!

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een mini-muffinplaat in. Meng de spinazie met de artisjok, de verse kaas, de zure room, de mozzarella en de parmezaan. Kruid met flink wat peper en een beetje zout.

Rol je bladerdeeg uit tot een rechthoek en snijd er 24 vierkantjes uit. Druk ze in de muffinplaat – ik heb er één van 12 dus bakte ze in 2x af – zodat ze een kommetje vormen en schep er ongeveer 1 eetlepel vulling in. Strooi er nog wat geraspte mozzarella over en zet 15-20 minuten in de oven.

TIP: Als je niet zoveel hapjes nodig hebt, kan je van de helft van het bladerdeeg ook een taartje maken zoals je kan zien op de foto. Dan heb je hapjes op de ene dag en lunch op de andere dag. Dat is slim, hé 😉

Haal uit de oven en eet warm, lauw of koud. Dat is naar keuze!

Laat het smaken,

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *