Comfortfood,  Pasta,  Vlees

Penne met kip en pesto

Een heerlijk, snel, simpel pastagerecht met maar weinig ingrediënten. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? Als kersverse – voor de tweede keer – mama en dus een gezin van een man met lange werkuren, een peuter van twee, een pasgeboren baby en ik als zelfstandige, heb ik momenteel nood aan receptjes die snel op tafel staan. Laat deze penne met kip en pesto er nu net zo eentje zijn. Een pasta die in 20 minuten op tafel staat, check!

Als pasta gebruik ik hier de pasta obv bruine rijst, die behoort tot het nieuwe bio gamma van Delhaize. Als je de pasta zo proeft, smaak je inderdaad rijst maar tijdens het eten van dit gerecht in zijn geheel, smaakte het gewoon naar pasta. Een heel leuk product om eens mee af te wisselen dus.

Zullen we aan het koken slaan? Hier gaan we!

Benodigdheden, voor 2 personen:

230 g penne obv bruine rijst (of een andere pasta naar keuze)

1 kipfilet (200g)

2 el pesto

20-30 tal kerstomaten

handvol pijnboompitten

parmezaan

verse basilicum

olijfolie, peper, zout

Bereiding:

Tref de voorbereidingen door water aan de kook te brengen, je kip in blokjes te snijden, je kerstomaten te halveren en alvast wat parmezaan te raspen. Rooster je pijnboompitten in een droge koekenpan op het vuur.

TIP: Je kan om de zoveel tijd een grote hoeveelheid pijnboompitten roosteren en deze in een afgesloten pot bewaren. Altijd handig om bij de hand te hebben en het spaart je weer wat tijd uit.

Breng de pasta aan de kook en verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Voeg er de kip aan toe en kruid stevig met peper en zout. Bak totdat de kip mooi goudbruin en bijna gaar is. Voeg vervolgens de kerstomaten toe en bak enkele minuten mee. Zet het vuur een beetje lager en voeg de pesto toe. Meng goed en giet er een scheutje van het kookwater van de pasta bij.

Giet de pasta af en voeg toe aan de pan. Meng goed en verdeel over twee borden. Werk af met de pijnboompitten, parmezaan en verse basilicum.

Dat was snel, hé. Enjoy!

Laurence

Een gerechtje dat op minder dan een half uur op tafel staat en super lekker is, dat klinkt als een droom? Niet dus! En ik heb nog meer van die gerechtjes in petto. Check bijvoorbeeld eens deze bladerdeegtaart met asperges en kruidenkaas of deze pasta met scampi, courgette en tomaat.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Penne met kip en pesto

As Cooked By Ginger
Deze penne met kip en pesto is overheerlijk, bevat weinig ingrediënten en is heel gemakkelijk om te maken. Een perfecte doordeweekse snelle maaltijd!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 230 g penne of pasta naar keuze
  • 200 g kipfilet in blokjes
  • 2 el groene pesto of rode
  • 30 kerstomaten gehalveerd
  • peper, zout
  • olijfolie

Afwerking

  • parmezaan geraspt
  • verse basilicum
  • handje pijnboompitten geroosterd

Instructies
 

  • Breng water aan de kook voor de pasta.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak er de kip in aan. Kruid stevig met peper en zout.
  • Wanneer de kip goudbruin en bijna gaar is, voeg je de gehalveerde kerstomaten toe. Bak enkele minuten mee.
  • Zet het vuur lager en voeg de pesto toe. Meng goed en voeg een scheut kookwater van de pasta toe om een saus te creëren.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Meng goed en verdeel over twee borden.
  • Werk af met de geroosterde pijnboompitten, parmezaan en verse basilicum.

Notities

  • TIP: Rooster om de zoveel tijd een grote hoeveelheid pijnboompitten, laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot. Zo heb je altijd geroosterde pijnboompitten binnen handbereik en spaar je tijd uit tijdens het koken. PLUS: Je laat ze niet meer aanbranden omdat je met duizend dingen tegelijk bezig bent. 
  • Vervang de groene pesto gerust een keertje door rode pesto. Deze is iets zachter van smaak maar zeker zo lekker! Voor de groene pesto ben ik fan van de Pesto alla Genovese van Barilla. Die is heel smeuïg en zorgt voor een extra goed sausje. Voor de rode is hun Pesto Rosso ook heel lekker. 
  • Afwerken met rucola ipv basilicum gaat ook yummy zijn en de pijnboompitten eens vervangen door geroosterde en grof gehakte amandelen gaat ook heel lekker zijn. 
Trefwoord Kip, Pasta, Pesto

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept