Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak er de kip in aan. Kruid stevig met peper en zout.
Wanneer de kip goudbruin en bijna gaar is, voeg je de gehalveerde kerstomaten toe. Bak enkele minuten mee.
Zet het vuur lager en voeg de pesto toe. Meng goed en voeg een scheut kookwater van de pasta toe om een saus te creëren.
Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Meng goed en verdeel over twee borden.
Werk af met de geroosterde pijnboompitten, parmezaan en verse basilicum.
Notities
TIP: Rooster om de zoveel tijd een grote hoeveelheid pijnboompitten, laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot. Zo heb je altijd geroosterde pijnboompitten binnen handbereik en spaar je tijd uit tijdens het koken. PLUS: Je laat ze niet meer aanbranden omdat je met duizend dingen tegelijk bezig bent.
Vervang de groene pesto gerust een keertje door rode pesto. Deze is iets zachter van smaak maar zeker zo lekker! Voor de groene pesto ben ik fan van de Pesto alla Genovese van Barilla. Die is heel smeuïg en zorgt voor een extra goed sausje. Voor de rode is hun Pesto Rosso ook heel lekker.
Afwerken met rucola ipv basilicum gaat ook yummy zijn en de pijnboompitten eens vervangen door geroosterde en grof gehakte amandelen gaat ook heel lekker zijn.