Aperitief

Aperitief: Loaded Hummus

Hummus. Het is een hele tijd geleden al overgewaaid vanuit het Midden-Oosten en het is ondertussen niet meer weg te denken uit onze keukens. Ik serveer het bijna altijd als één van de hapjes tijdens een feestje. Zo goed als iedereen lust het. In onze familie zijn zelfs de kindjes er dol op. Als in, stokje erin, hummus van het stokje lekken, nat stokje terug in de hummus, en-zo-verder. Op onze familiefeestjes zet je dus ofwel de hummus hoog genoeg ofwel heb je er geen. The kids eat everythaaanggg.

Hummus is dan wel zeker en vast lekker genoeg van zichzelf. Af en toe mag het een beetje meer zijn en is het wel leuk om je hummus te pimpen. Een groot bord of grote kom met hummus in en daarop verschillende extra ingrediënten wordt ‘Loaded hummus’ genoemd. Hoe het ook mag heten, het is lekker!

Je kan bijvoorbeeld voor wat rauwe groentjes en feta gaan, verschillende scheutjes en groentjes, noten,.. Noem maar op. Ik ga vandaag voor pistache en granaatappel.

Benodigdheden:

300 g hummus (zelfgemaakt of zelfgekocht, je mag kiezen – als je het voor een feestje serveert is het gemakkelijk ze te kopen, dan heb je weer wat meer tijd voor alle andere dingen die je gaat maken)

2 el Griekse yoghurt

pitjes van 1/3 granaatappel ongeveer

70 à 80 g pistachenoten, gepeld

verse peterselie

olijfolie

Bereiding:

Doe de hummus in een kommetje en voeg er de Griekse yoghurt aan toe. Yoghurt aan je hummus toevoegen zorgt ervoor dat hij iets zachter wordt van smaak en zorgt voor een smeuïger geheel.

Neem er een mooie schotel bij en smeer er de hummus in uit. Verdeel er de granaatappel en pistachenoten over. Sprenkel er wat olijfolie over en werk af met verse peterselie en eventueel een beetje peper.

Serveer met dipstokjes, flatbread of Turks brood.

Aperitieven maar!

Laurence

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *