Aperitief,  Gevogelte,  Lunch

Slawraps met kipgehakt

Dit is zo één van die gerechtjes die je perfect als hoofdgerecht kan eten, maar ook als hapje kan opdienen of als lunch kan eten. Multifunctioneel, noemen we dat. En I love it! Dit gerechtje staat al een hele tijd op het to-cook lijstje, dat ondertussen zo lang is dat het ik het bos door de bomen niet altijd meer kan zien.

Dat is zo’n beetje als een overvolle kleerkast hebben en toch elke ochtend voor de kast staan en zeggen: Verdorie, ik heb niks om aan te doen! Zo gaat dat ook met schriftjes die boordevol ideeën staan. Alles doorbladeren en dan: Verdorie, ik weet niet wat maken deze week!

Deze stond dus al een hele tijd te pronken in mijn ideeën-boekje en ik vond het dan maar eens tijd om het klaar te maken. In de hoop dat de lente sneller zou starten als ik zou starten met het maken van frisse gerechten. Niet logisch, wel hoopvol. Een mens mag al eens dromen, hé.

IMG_2536

Benodigdheden:

4 kropjes baby-gem lettuce (mini kropsla)

200 g kippengehakt

handvol kerstomaten

komkommer

lente-ui, enkele stengels

peper, zout, paprikapoeder, bieslook, tijm, oregano

Dressing: 125 ml Griekse yoghurt, sap van 1/2 citroen, flinke scheut olijfolie, 1 tl honing, 1/2 a 1 tl tijm, peper, zout

IMG_2533

Bereiding:

Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan. Voeg er het gehakt aan toe en kruid met peper, zout, paprikapoeder, bieslook (vers of gevriesdroogd), tijm en oregano. Ik ben zeker niet te zuinig met kruiden. Aangezien het gehakt de meeste smaak gaat geven aan je gerechtje. Zorg ervoor dat er geen grote stukken in je gehakt zitten. Bak tot het helemaal gaar is.

Ondertussen snijd je de lente-ui in dunne schijfjes, de komkommer in kleine blokjes en de kerstomaten ook in dunne schijfjes.

IMG_2535

Trek de blaadjes van de baby gem lettuce en zorg ervoor dat je ze nog even spoelt onder koud water. Dep nadien wat droog.

Als laatste dienen we enkel nog de dressing te maken en dan kunnen we beginnen dresseren. Meng voor de dressing alle ingrediënten bij elkaar.

Neem het gehakt erbij en vul de blaadjes sla ermee op. Verdeel de komkommer, kerstomaten en lente-ui erover en kruid eventueel nog af met extra peper. Sprenkel de dressing erover en je bent helemaal klaar.

Smakelijk!

IMG_2534

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *