Aperitief

Walnotenpesto

Dit gerechtje gaf ik al eens in de rapte prijs toen ik de foodprocessor van Kitchen Aid mocht testen. Deze walnotenpesto is nu eens wat we multifunctioneel noemen. Je kan het als aperitief serveren met wat broodstokjes bij, maar je kan het ook tussen je panini of toast smeren met wat parmaham, kerstomaatjes, noten en parmezaan of mozzarella. Of, en dat is helemaal een topper, een flinke schep ervan onder je pasta met scampi of spek, kerstomaten, pijnboompitjes, verse basilicum en parmezaan. Het water loopt me er meteen van in de mond. Zo heerlijk!

IMG_5114

Zoals ik al zei, je kan er zoveel kanten mee op. Plus, je kan het ook invriezen. Nood aan een snelle pasta of krijg je onverwachts gasten over de vloer en wil je ze een lekker hapje voorschotelen. Uit de diepvries halen, even in de microgolf, mengen en klaar.

Benodigdheden:

100 g walnoten

2 tenen look

150 ml olijfolie

40 g verse basilicum

130 g geraspte parmezaan

sap van 1 citroen

peper, zout

IMG_5115

Bereiding:

Blend de walnoten met de tenen look tot kleine korrels. Voeg het citroensap toe, samen met de olijfolie en basilicum. Flink mixen en als laatste de parmezaan. Nog een laatste keer goed mixen en dan afwerken met peper en zout.

IMG_5116

Je kan het een tijdje bewaren in je koelkast in een luchtdichte pot, maar invriezen kan dus ook.

Gewoon kei lekker!

IMG_5117

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *